Alimente interzise în regimul indicat convalescenților după hepatita epidemică

Carne: de porc grasa, de oaie, de miel (contraindicatie relativa), gasca, rata, vanat, afumaturi, conserve, slanina, creier, rinichi, peste gras.

Grasimi: toate, cu exceptia untului si uleiului rafinat, in cantitate de maximum 40-50 g pe zi.

Oua: de rata, ochiuri prajite, omlete prajite, oua rascoapte, maioneza.

Branzeturi: cascaval, branzeturi fermentate.

Legume: fasole si mazare uscate, castraveti, varza sub alta forma decat cruda, vinete, ceapa, usturoi, ridichi, hrean, ardei.

Fructe: nuci, alune, arahide, migdale.

Dulciuri: ciocolata, creme de unt, aluat cald sau dospit, cu mult unt, cozonac, pateuri din foietaj, baclava, torturi cu crema, toate prjiturile cu grasime, inghetata de alune, de ciocolata.

Condimente: piper, boaia de ardei, mustar, hrean, ardei iute.

Bauturi: toate bauturile alcoolice (tuica, vin, bere, lichior), cafea naturala, cacao, sucuri fermentate.

Sunt interzise sosurile cu maioneza, cu rantas, condimente sau cu adaos de zeama de oase.