Balanta – Profesia

Excelenti adjuncti

Orientare

Când i se impune alegerea profesiei unui tânăr din Balanta, indecizia caracterului sau il pune in general la o grea incercare. Il vedem cum oscileaza intre mai multe formule, se razgandeste, alterneaza preferintele, inainte de a face o alegere definitiva. Anturajul trebuie sa-1 ajute sa-si degajeze propriile afinitati, astfel incat sa-si poata confrunta bine diferitele inclinatii. In nici un caz nu trebuie sa-l forteze sau sa-l constranga, ceea ce nu i-ar aduce decat la un soi de capitulare a vointei, intemeindu-i orientarea pe o inclinatie pe jumatate satisfacatoare. Decat o solutie proasta, e mai bine uneori sa incerce o incursiune in ambele directii, ca sa fie sigur ca a facut o alegere buna.

Procedand prin eliminare, trebuie sa excluda din oficiu orice profesie care necesita o prea mare cheltuiala de energie fizica, tendinta lui spre oboseala limitandu-i forta musculara. In sens constructiv, castiga daca se angajeaza in directia profesiilor care pretind intelegerea celuilalt, deoarece este nascut ca sa traiasca in contact cu lumea ori sa se asimileze unui mediu profesional. Aceste consideratii elementare, asociate cu altele mai personale, trebuie sa-i calauzeasca alegerea. Putem intocmi o lista simbolica de profesii care ii convin.

Profesia

Tendinte: Asimilare, simt de asociere si cooperare.
Functii: Uniune, comunicare, schimb.
Obiecte ale muncii: Lucrurile destinate sa distreze, obiectele de agrement, piesele cu caracter artistic, lucrurile frumoase si bune.
Actiuni: Rafinare, armonizare, echilibrare, conciliere, masurare, selectionare.
Locuri: Locurile de distractii, de amuzament, de destindere.

Solutii:

a) Artist, estetician, croitor, creator de modele, vitrinier.
b) Vanzator (de obiecte de arta), florar, parfumier.
c) Reprezentant, anchetator al opiniei publice, relatii cu publicul.
d) Avocat, om al legii.