Capricorn – Profesie

Chilia calugarului

Orientare
Iin functie de buna sau de proasta dispozitie saturniana, tinarul nativ din Capricorn, in momentul orientarii profesionale, face parte dintre cei care stiu de mult timp ce ocupatie vor avea, deoarece au chibzuit asupra unui proiect de cariera si s-au pregatit de timpuriu pentru ea; altfel, nativul apartine grupului temporizatorilor care se impiedica in fata unei decizii alit de importante de luat, fiindca datorita dezvoltarii lente a personalitaţii nu dispune de maturitatea dorita. Primul are o vocatie precoce pe care opozitia anturajului nu poate decit sa o retardeze, in timp ce cel de-al doilea isi gaseste greu drumul si impinge cit mai departe posibil momentul alegcrii definitive.

Mijloacele de care dispune sint destul de numeroase. Are rezerve vitale care nu-i limiteaza alegerea la exercitarea unor profesii facile. Stie ca se poate bizui pe rezistenta, pe forta fizica si morala, pe capacitatea de a „incasa”; prin urmare, c posibil ca o cariera dura sa nu-1 sperie. in plus, isi poate utiliza diferitele resurse ale temperamentului: rezistenta la nevoile instinctive (foamea, setea…), forta de a nu slabi in fata primejdiei, de a suporta monotonia, plictiseala; echilibrul nervos, cu calmul, cu singele sau rece; gustul pentru singuratate, usurinta de a pastra un secret; calitatile sale de seriozitate, dc constiinta profesionala.

Profesii

Tendinte: Tendinta sa se retraga in sinc, sa se concentreze, sa se izoleze.
Functie: A gindi (eliminarea organelor senzoriale).
Obiecte ale muncii: Pamintul, mineralele, insectele, pielea, societatea sau
abstractiunile.
Actiuni: A scrie, a citi, a analiza, a numara, a conserva, a stabiliza, a controla, a interzice, a prevedea, a administra, a guverna.
Locuri: Tum de fildes, incapere inchisa, laborator, biblioteca, minastire, azil, arhive, muzeu, amfiteatru, pestera, mina, teren, cariera, munte, desert.

Solutii:

a. Agricultor, miner, fintinar, oral, lucrator la terasamente, tabacar, zidar, ceasornicar, pastor.
b. Contabil, jurist, muzeograf , anticar, gramatician, geograf, agronom, arhitect, farmacist, inginer (minc, lucrari publicc si artc si meserii).
c. Savant, matcmatician, filozof, sociolog, administrator, om politic.