Capricorn – Vestimentatie

Femeia din Capricorn se imbraca sub semnul simplitatii, al sobrietatii si al economiei. Estetica ei nu se preocupa de fantezie, de zorzoane sau de un decor; prefera o toaleta simpla si bine ajustata, culori discrete si eleganta sobra. De altfel, nu tine sa se lanseze in cheltuieli fabuloase ca sa se gateasca. Regina Elisabeta a II-a a Angliei reprezinta destul de bine acest tip feminin.

Cind influenta saturniana este prea apasatoare, apare o nota fortata, ca la Elisabeta I a Angliei, care, imbracata in postav, la modul auster, aproape monahal, in tinerete, a devenit o femeie fastuoasa de un lux exagerat, ca pentru a ascunde vreo anomalie fizica. Femeile native in Capricorn prea saturnizate sint lipsite de gust, se defeminizeaza si sint mereu in intirziere fata de moda cind o urmeaza: conciuri, haine severe si strimte, culori spalacite sau sumbre, neglijenta in ingrijirea frumusetii… Nu se preocupa sa placa, iar feminitatea lor este mai mult sau mai putin stearsa.

Cit despre barbat, el da prea putina importanta aspectului exterior, cu exceptia cazurilor cind o face din calcul, din ambitie; nu exista fiinta mai putin preocupata de aspectul exterior ca el. Tinde mai mult sau mai putin la o tinuta usor afectata, usor rece. Este sever fara sa vrea. Prefera hainele obisnuite, corecte, de toata ziua.