Ghicitul in cafea

Ghicitul în cafea

Arta ghicitului este pe cât de veche, pe atât de populară. Oricît de neîncrezător ar fi un om, trebuie să recunoască, în adâncul sufletului său, că este curios să afle ce i se va întîmpla într-un viitor apropiat, ”măcar aşa, pentru distracţie”. Unul din cele mai simple „oracole” este ghicitul în cafea. Încercăm în cele ce urmează să vă dăm posibilitatea să pătrundeţi singuri tainele viitorului, tălmăcind semnificaţia semnelor pe care le veţi desluşi în zaţul de cafea.

Nu trebuie să apreciem simbolurile în mod rigid, să considerăm că o anumită figură are o singură semnificaţie, fixă. Dacă vedem, de exemplu, simbolul morţii nu înseamnă moarte iminentă. Interpretarea semnelor depinde mult de talentul celui care se încumetă să facă acest lucru. Puţini au cu adevărat darul prezicerii, făcând din aceasta mai mult decât un mod distractiv de a-şi petrece timpul liber.

 

Cum se ghiceşte în cafea

Se foloseşte o cană (ceaşcă) albă în interior, pentru ca zațul să contrasteze mai bine cu fondul ceștii. Cel căruia urmează să i se ghicească bea cafeaua (natural), înclină ceaşca circular, astfel ca zațul să acopere cât mai mult din interiorul ei, apoi răstoarnă zaţul pe o farfurioară şi lasă ceaşca răsturnată până când se scurge bine şi se usucă zațul din interior (pe pereţii şi fundul cănii).

Cel căruia i se ghiceşte şi care întoarce cana trebuie să se concentreze, să-şi dea frâu liber imaginaţiei în timp ce face această operaţiune.

Persoana care urmează să ghicească trebuie să-ți îndrepte toată atenţia asupra subiectului care aşteaptă să afle viitorul, în cazul nostru asupra propriei persoane, încercând să se obiectiveze pe cât posibil.

Să nu vă aşteptaţi ca figurile din ceaşcă să semene perfect cu anumite animale sau lucruri, este suficient ca forma lor să le sugereze.

Uneori figurile sunt foarte clare. Bineînţeles că, cu cât ghicitorul are mai multă imaginaţie, cu atât va distinge mai multe semne şi simboluri.

Cel care vrea într-adevăr să-i reuşească operațiunea, spre plăcerea şi amuzamentul lui şi a celor din jur, nu trebuie să fie grăbit, să uite de timpul şi de locul în care se află.

Adeseori se disting clar în zaţ figuri de bărbaţi, femei, copii, determinându-se fără dificultate sexul acestora. Alteori, când este mai puţin clar, zonele mai întunecate din jurul figurii semnifică faptul că este vorba de un bărbat, iar zonele mai deschise, o femeie.

Este practic imposibil să se stabilească anumite reguli privind interpretarea figurilor; cu toate că fiecare simbol are o semnificaţie generală, el are şi o semnificaţie aparte, legată de persoana căreia i se ghiceşte. Este o situaţie asemănătoare cu cea a viselor, de exemplu. Pentru unele persoane când visează struguri, înseamnă noroc, pentru altele înseamnă lacrimi.

Pentru a putea interpreta semnele, ghicitorul, cum am mai spus, nu trebuie să fie grăbit. Trebuie să privească întâi aspectul general al ceştii, apoi să ia pe rând toate semnele care ies în evidenţă mai tare, și care sunt de o importanţă mai mare decât semnele conturate mai puţin clar.

Uneori cănile nu vor prezenta figuri interesante, vor fi nedefinite, probabil ca o reflectare a stării de spirit a celui căruia i se ghiceşte.

Toarta ceştii reprezintă casa, familia. Distanţa sau apropierea de casă se judecă după poziția figurilor în funcție de toartă.

Figurile de pe pereţii ceştii sunt într-un viitor cu atât mai apropiat cu cât sunt situate mai aproape de margine.

Fundul ceştii are, de regulă, semnificaţie negativă, cu atât mai mult cu cât este mai întunecat.

Figurile din stânga toartei pot fi interpretate în legătură cu trecutul (sau ocazii pierdute), iar cele din dreapta, cu viitorul, având o semnificaţie cu atât mai pozitivă cu cât sunt mai luminoase.

 

INTERPRETAREA SEMNELOR

Liniile

Liniile care pleacă de pe pereţii ceştii spre fund semnifică drumuri pe care urmează să le faceţi. Dacă liniile despart ceaşca în două, veți călători în străinătate. Dacă sunt tăiate de linii perpendiculare, înseamnă că vor apare piedici care vă vor zădărnici planurile. Dacă liniile se opresc înainte de a ajunge la fundul ceştii, înseamnă că proiectele de călătorie nu vor fi realizate.

Dacă de-a lungul lor sunt puncte, înseamnă câştiguri de bani în cursul călătoriei. Liniile frânte simbolizează dezamăgiri, regrete. Liniile scurte, ondulate, indică instabilitate şi se interpretează în funcţie de simbolurile aflate în apropiere.

Liniile scurte, drepte, arată punerea la cale a unor afaceri, care necesită însă mult timp până ajung la maturitate.

Liniile oblice simbolizează şanse de reuşită ratate.

PUNCTELE

Simbolizează câştiguri de bani, moşteniri, reuşită în afaceri. Se leagă, de asemenea, de figurile din imediata apropiere.

CERCURILE

Un cerc mare înseamnă căsnicie fericită.

Un cerc punctat – mai multe femei (sau bărbați) fără ca vreo legătură să fie serioasă.

CRUCILE

Crucea este simbolul suferinţei. În zona luminoasă înseamnă că greutăţile vor fi învinse prin perseverenţă şi încredere. Spre marginea ceştii, semnifică amânarea împlinirii unor dorinţe.           .

O cruce clară, într-o zonă întunecoasă, poate semnifica moarte. Dacă crucea este într-un cerc, înseamnă detenţie, prizonierat sau altă formă de reţinere împotriva voinţei.

PĂTRATELE

Un pătrat – noroc în afaceri.

Un pătrat tăiat de o curbă – carieră compromisă. Mai multe pătrate mici, apropiate; pe fundul ceştii – prieteni linguşitori, nesinceri.

TRIUNGHIURILE

Sunt semne de noroc sau ghinion, în funcţie de felul cum sunt aşezate. Dacă sunt cu vârful în sus, sunt semne sigure de noroc şi succes, de realizare a proiectelor. Dacă sunt cu baza în sus, indică pericolul de a pierde într-o afacere sau de a vă lăsa pradă pasiunilor.

STELELE

Steaua este simbolul speranţei, iubirii, destinului.

Mai multe stele reprezintă copii buni şi fericiţi. Înconjurată de nori, o stea semnifică viaţa lungă, deşi presărată cu multe obstacole şi greutăţi.

FIGURILE OMENEŞTI

Dacă in ceaşcă se disting figuri omeneşti, ele trebuie interpretate în funcţie de culoare, poziţie, ceea ce fac etc. şi se vor combina cu celelalte semne din apropiere.

Mai multe feţe, una lângă alta, înseamnă o adunare veselă, întâlniri cu prietenii.

O siluetă de bărbat va prevesti o vizită. Litera din apropiere este inițiala vizitatorului.

Mai multe siluete de femei înseamnă certuri, scandaluri. O siluetă feminină în zonă luminoasă cu puncte în jur, înseamnă bogăţie sau copii. Pe fundul ceştii, femeia este mai în vârstă sau văduvă. Spre margine este mai tânără.

Copilul mic în apropierea casei înseamnă chiar … naşterea unui copil.

Călugăriţa reprezintă constrângere, sub o formă sau alta. Mai poate însemna ruperea logodnei.

Bărbat cocoşat – mare noroc.

Bărbat cu pălărie sau barbă, o persoană cu funcţie importantă care vă ocroteşte.

Un om lângă o cruce, lângă toartă – moarte în familie.

Clovnul la marginea cănii înseamnă un anturaj vesel. Înconjurat de pete, semnifică primejdia de a suferi consecinţele nefaste ale unei decepții. Pe fundul ceştii va însemna un anturaj care vă influenţează în rău.

Sirena înseamnă amăgire, tentaţie. În zonă luminoasă, înseamnă că veţi reuşi să rezistați tentațiilor. În zone întunecate va însemna că nu veţi reuși să rezistaţi. Dacă este pe fundul ceştii, aveţi pe cineva pe care îl credeţi prieten sincer, dar care vă este un duşman ascuns.

Soră medicală înseamnă boală. Zâne – iubire, plăcere, tinereţe.

Silueta unei zâne prezice un anotimp al iubirii și romantismului. Pe fundul ceştii, ele arată că plăcerea va fi efemeră. Spre margine, Cupidon este în apropiere. Căsnicie fericită şi rodnică.

INSECTELE

Albinele – hărnicie, înţelepciune, ordine. Aproximativ aceeaşi semnificaţie o au şi furnicile.

Fluturii – frivolitate. Fluturii indică un flirt, plăceri inocente şi mici extravagante.

Muştele – în dreptul toartei – boli, iritări. Pe fund – necazuri în familie. Pe pereţii ceştii – triumf asupra unui duşman.

Păianjenii – dintre toate insectele păianjenul este considerat cel mai şiret şi abil. Stă ascuns şi se hrăneşte cu insectele prinse în pânză, cu vicleşug. În zonă luminoasă înseamnă parvenire prin diplomaţie şi abilitate. Pe fundul ceştii va însemna că sunteţi prea ascuns şi ar trebui să ţineţi cont de sfaturile unor prieteni de încredere. Pe partea cu toarta înseamnă că există cineva care atentează Ia onoarea familiei. Dacă este observat în cană dimineața, are o semnificaţie mai puţin favorabilă (dezamăgire, deziluzii), decât seara (plăcere).

PLANTELE – flori, fructe, frunze etc.

Florile sunt simboluri ale aprecierii, recunoaşterii meritelor, elogierii, stimei şi afecţiunii.

Dacă ele se află însă pe fundul ceştii, pot fi interpretate ca semne ale unei boli grave. Pe pereţii ceştii, în zone luminoase, arată că norocul este în apropiere, vă aşteaptă fericirea în dragoste şi căsătorie.

Iată câteva plante care au semnificaţii deosebite:

Crin – simbolul purităţii. Dacă se află pe marginea ceştii, veţi avea prieteni rafinaţi, oameni cu influenţă. La mijlocul cănii, semnifică o viaţă lungă, virtuoasă şi folositoare semenilor. Dacă sunt pete în jur înseamnă că soţul (soţia) nu vor fi capabili să realizeze lucruri importante şi, deşi sunt buni la suflet, greutăţile vor cădea pe umerii dvs. Dacă este pe fundul ceştii, atenţie la laude şi linguşiri, ele nu sunt sincere.

Feriga – se spune că un bărbat nu trebuie să dea iubitei sale frunze de ferigă. Poate de aceea se crede că feriga reprezintă nelinişte, instabilitate, schimbări în dorinţe şi sentimente.

Iedera – prietenie adevărată. Dacă o distingeţi pe fundul ceştii, pregătiţi-vă să primiţi veşti triste de la un prieten drag. Dacă este pe pereţii ceştii, într-o zonă luminoasă, veţi avea ocazia să vă faceţi noi prieteni sau veţi fi invitat la o petrecere. O singură frunză, în zona albă, arată că aveţi un (o) iubit(ă) sincer(ă) şi devotat(ă).

Irişii (stânjeneii) – Aceste flori semnifică un mesaj favorabil, de avansare pe plan social.

Margareta – este simbolul simplităţii și prezice că vă aşteaptă fericirea odată cu sosirea primăverii. Veţi avea mulţi admiratori.

Narcisa – îmbogăţire; noi aspiraţii; succes în noile proiecte. Pe margine, înseamnă un viitor prosper şi fericit. Dacă se află în zona luminoasă talentul şi priceperea dv. vă vor aduce succesul şi recunoaşterea pe care le doriţi atât de mult. Dacă floarea este întoarsă spre fundul ceştii, vă veţi lua prea multă libertate pentru a savura plăcerile vieţii. Dacă narcisa este pe fundul ceştii, veţi rata o mare realizare, sau veţi pierde o iubire sinceră, datorită neglijenței şi a unei prea mari încrederi în dumneavoastră.

Salcia – este simbolul lacrimilor, al melancoliei.

Trandafiri – semne favorabile. Trandafirii sunt de bun augur, ei reprezintă fericire, viaţă prosperă, bucuria de a trăi, iar pentru tinerele fete iubire și proiecte de căsătorie. În orice nouă încercare veţi reuşi. Succes la examene. Faimă pentru artişti. Totuşi, trebuie să se ia în consideraţie poziţia florii. Dacă este pe fundul ceştii înseamnă că succesul, care va veni în mod sigur, va întârzia, sau va necesita muncă asiduă pentru realizarea lui. În orice altă parte a ceştii, succesul este imediat. Dacă în apropierea florii se află o literă, aceasta este iniţiala cuiva care vă va face un cadou sau o cerere în căsătorie.

Trifoi – un simbol al norocului. Semnul trifoiului este întotdeauna considerat norocos în special dacă are patru foi. Dacă este pe marginea ceştii, înseamnă o întâmplare norocoasă într-un viitor foarte apropiat. Pe fundul ceştii, înseamnă că norocul este întârziat de împrejurări nefavorabile. În zona luminoasă semnifică un viitor senin şi fericit.

Violete – modestie. Un buchet de violete în zona luminoasă înseamnă iubire şi plăcere. Spre marginea ceştii, veţi primi o invitaţie la o petrecere. O singură floare – o excursie plăcută la ţară. Pe fundul ceştii, tristeţe şi lacrimi.

Buchetul de flori este un simbol foarte favorabil. Dacă este în dreptul toartei, vi se vor deschide noi perspective. Pe marginea ceştii simbolizează faimă şi onoruri. Un buchet de flori va anihila orice semn negativ aflat în apropiere. Dacă este însoţit de un inel înseamnă căsătorie fericită. Dacă are o potcoavă în apropiere înseamnă succes în afaceri, proiecte îndrăzneţe, prosperitate.

Dacă florile sunt lângă un cuţit sau sabie, aveţi un duşman ascuns. Cu o cheie, speranţele vor fi realizate. Buchetul mai semnifică succes la concursuri, examene, competiţii sportive.

FRUCTELE

Fructele sunt un simbol norocos dacă sunt fructe de sezon. Dacă sunt în afara sezonului, veţi avea necazuri, fără să aveţi motive serioase.

Strugurii semnifică realizarea ambiţiilor în dragoste în orice anotimp. Pe fundul ceştii – lacrimi.

POMII

Sunt de asemenea simboluri favorabile, reprezentând realizarea dorinţelor.

Un singur pom – sănătate şi o situaţie bună. Stejarul reprezintă bogăţii, protecţie, confort.

FRUNZELE

Frunzele reprezintă fericire şi succes. Dacă sunt pe fundul ceştii înseamnă că succesul va apare la o vârstă mai înaintată.

ANIMALELE

Uneori figurile de animale apar foarte clar conturate în zaţul cafelei. Animalele sunt considerate foarte semnificative, având darul prezicerii. Agilitatea iepurelui, trucurile vulpii menite de a o scăpa de copoi, aceste trăsături indică înţelepciunea şi prevederea. Se pot scrie volume întregi privind comportamentul și capacitatea de prevedere a animalelor. O grămăjoară de zaţ poate lua forma capului unui câine. Acest semn este suficient pentru a prezice un prieten sincer. Dacă în apropiere se află şi o literă, aceasta este inițiala unui prieten care vă  trimite veşti.

Iată semnificaţiile figurilor câtorva animale:

Broasca – servilitate. Pe pereţii ceştii, vă avertizează că în anturajul dv. se află o persoană care vă linguşeşte şi de care trebuie să vă feriţi pe viitor. Pe fundul ceştii arată că vă aflaţi într-o situaţie de subordonare şi dependenţă.

Broasca ţestoasă. Dacă aveţi necazuri, acestea vor dispare în viitorul apropiat; vă aşteaptă o viaţă confortabilă. În zone întunecate, vă aşteaptă muncă grea şi multă perseverenţă pentru a scăpa de greutăţi. Pe fundul ceştii, semnifică bogăţie după ani lungi şi grei de muncă şi privaţiuni.

Cal – curtezan, peţitor. Aceeaşi semnificaţie o are şi capul unui cal. Dacă este în galop, el aduce vești bune de la cineva care vă iubeşte în mod sincer. Dacă este înconjurat de puncte, reprezintă un curtezan sau o curtezană bogată. Dacă este înconjurat de linii şi pete întunecate, vă iubeşte sincer dar împrejurări nefericite îi împiedică sosirea. Dacă pe cal se află un călăreţ, el semnifică perspective frumoase de căsătorie în străinătate. Dacă în calea calului se află linii şerpuite, înseamnă că iubitul sau iubita sunt reţinuți datorită unor probleme financiare nerezolvate. Un cerc în apropiere înseamnă logodnă sau căsătorie fericită.

Capra – duşman. Dacă este într-o zonă luminoasă, reprezintă victoria asupra unui duşman.

Cămila – atenție la accidente şi greutăţi.

Câine – prieten sincer. Câinele este întotdeauna simbolul fidelităţii şi reprezintă prietenia adevărată. Totuşi el are dublă semnificaţie, în funcţie de poziţia sa şi de semnele din jur. Dacă imaginea este înconjurată de pete întunecate, înseamnă că prietenul este îndepărtat din cauza unei alte persoane nedemne de încredere. Dacă se află pe fundul ceştii, prietenul are necazuri. Un câine care aleargă sau sare indică veşti fericite sau o întâlnire cu un prieten drag.

Iepure – timiditate, melancolie. La Fontaine îl descrie „Le Melancolique Animal”. Iepurele a fost întotdeauna considerat un simbol al melancoliei, probabil datorită singurătăţii şi fricii sale. Se spune că iepurele este atât de fricos încât nu închide niciodată ochii. În unele locuri, dacă un iepure taie calea unei persoane, se spune că acesta îi tulbură sentimentele. Dacă iepurele se distinge în apropierea casei, se poate întâmpla o nenorocire. În partea de sus, în zonă luminoasă, înseamnă că trebuie să avem curaj, pentru că timiditatea ne poate duce la o pierdere importantă. Pe fundul ceştii înseamnă că un prieten mai îndepărtat are necazuri şi are nevoie de ajutor.

Leu – prieteni puternici. Regele animalelor simbolizează prieteni puternici; dacă este în zonă albă spre marginea cănii, el reprezintă o poziţie bună obţinută datorită unor prieteni influenţi. Tot în zonă luminoasă poate semnifica o funcţie importantă. Dacă este în zonă întunecată, înconjurat de linii şerpuite, o poziţie socială bună este în pericol de a fi pierdută.

Lup – intrigă, lăcomie. Parteneri de afaceri invidioși, intrigi, pericolul de a fi jefuit.

Măgar – răbdare, mulţumire. Dacă este spre marginea ceştii, este de bun augur, prevestind succes şi fericire. În mijloc, mulţumire. Pe fundul ceştii va însemna că numai răbdarea şi perseverenţa ne vor ajuta să trecem peste dificultăţile de acum.

Miel – plăcere. Într-o zonă luminoasă înseamnă că la primăvară vor apare schimbări fericite. Dacă în apropiere se află linii drepte, ele indică un curs ascendent în viitorul apropiat. Dacă sunt pe fundul ceştii sau înconjurate de nori simbolizează pericolul de a ne lăsa pradă plăcerilor.

Pisica – trădare, viclenie. De obicei pisica semnifică trădare sau decepţie. În situaţia în care pisica se află spre marginea cănii sau lângă toartă și stă liniştită, ea semnifică confort domestic.

Porc – bine şi rău. Porcul reprezintă o combinaţie de noroc şi ghinion. De regulă el semnifică noroc, dar cu pericolul de a aluneca în excese.

Peştii reprezintă afaceri reuşite, succes. Dacă peştele este înconjura de puncte, înseamnă o reuşită cu câștiguri financiare. Dacă în jur sunt linii scurte şerpuite, înseamnă că aceste câştiguri sunt fluctuante.

Șarpele – falsitate, duşmănie. Dacă este spre marginea ceștii, înseamnă triumf asupra duşmanului, dar cu mari eforturi; eforturile sunt cu atât mai mari cu cât zona este mai întunecată.

Şoarece – sărăcie, furturi. Şoarecele reprezintă sărăcia datorată ratării unor ocazii bune. Pe fundul ceștii sau cu liniuţe în jur, el semnifică pericolul de a fi jefuit sau de a pierde bani prin înşelare.

Scoicile. Pentru tineri scoica înseamnă logodnă îndelungată, amânarea căsătoriei. În zonă luminoasă scoicile mai pot simboliza o stare bună materială, obţinută prin muncă grea. Pe fundul ceştii, înseamnă că ultima parte a vieţii vă va fi lipsită de griji și veţi avea tot confortul pe care vi l-aţi dorit.

Urs – țări străine; proiecte iraţionale. Acest animal greoi semnifică pericolul de a intra într-o primejdie din prostie, şi de a ne confrunta cu dificultăţi în care se intervine cu brutalitate. Proiecte iraționale ne pot sustrage de la simpatia şi bunăvoinţa prietenilor. Plecare în ţări străine şi sentiment acut de înstrăinare.

Vaca – prosperitate. Întotdeauna, indiferent de poziţia din ceaşcă, vaca este un simbol al prosperităţii. Dacă vaca este mai departe de toartă, sau are capul întors în direcţia inversă toartei, înseamnă că succesul este legat de domenii mai îndepărtate.

Zebra – sunteți chemaţi într-o ţară străină sau aveţi o iubită (un iubit) cetăţean străin.

Turmă de animale. Adeseori zațul apare sub formă de grămăjoare care sugerează o turmă. Aceasta simbolizează participarea la o adunare, miting, demonstraţie etc.

PĂSĂRILE

Dacă se disting două sau mai multe păsări zburând spre casă, înseamnă că veţi primi veşti bune. Dacă păsările nu sunt în zbor, înseamnă că norocul se află în apropiere.

Importanţa simbolurilor se apreciază după mărimea acestora în raport cu celelalte semne. De exemplu, o pasăre micuţă, aşezată pe o potcoavă mică, înseamnă noroc sau veşti bune, dar de o importanţă mai mică.

Cel care ghiceşte trebuie să aibă talentul şi priceperea de a distinge semnele, de a observa, de a le asemăna cu anumite animale sau obiecte, de a le judeca în funcţie de aspectul general al ceştii şi de a da o interpretare cât mai completă.

Păsările sunt considerate ca semne prevestitoare.

Ele se adună la aceeași oră, pleacă toamna în stoluri şi se întorc atunci când soarele retrezeşte la viaţă natura, exact în locurile din care au plecat, la cuiburile pe care le-au părăsit.

Observaţi locul în care apar figuri de păsări. Dacă ele sunt la dreapta casei, sunt semne favorabile – afaceri prospere etc. Dacă sunt în stânga, atenţie la cheltuielile și investiţiile pe care vreţi să le faceţi. Este bine să le opriţi.

Păsările în general sunt simbolurile favorabile, dar interpretarea diferă în funcţie de specii; trebuie să se ţină cont, de asemenea, de puncte şi linii.

Nu uitaţi că punctele sunt semne bune, pe când liniuțele sunt obstacole. Trebuie să se ţină cont şi de poziţia acestora. Un stol de păsări indică schimbarea condiţiilor de viață sau plecarea în străinătate.

Dacă se pot distinge trăsăturile unei anumite specii de păsări, semnificaţiile sunt mai complexe. Prezentăm mai jos câteva dintre ele.

Acvila – preocupări intelectuale; putere datorită câștigurilor financiare; faimă. Dacă se află pe fundul ceştii, vă veţi realiza cele mai ambiţioase vise, dar vă veţi pierde prietenii.

Bufniţa – un simbol sinistru. Dacă aţi intrat într-o nouă afacere, vă aşteaptă eşecul. Dacă nu vă luaţi toate măsurile de precauţie, vă aşteaptă necazuri şi pierderi mari. Pe fundul ceştii, bufniţa semnifică mizerie şi boală; pe margine, decepţii în dragoste.

Canar – cineva se îndrăgosteşte de dv. Dacă este lângă toartă, sau în zonă luminoasă, îndrăgostitul va apare în viitorul apropiat. Dacă este pe fundul ceştii, îi lipseşte curajul.

Colibri – chemarea urgentă a unui prieten; plecarea precipitată în străinătate.

Corb – necazuri, datorită unor afirmaţii imprudente. Pe fundul ceştii semnifică pericolul implicării

într-un proces de calomnie.

Lebăda – noroc, un(o) iubit(ă) ; atenţie la literele din apropiere.

Papagal – certuri, scandaluri, urzeli răutăcioase.

Păun – lux, vanitate. Un păun cu coada desfăcută, în zonă luminoasă, semnifică o achiziţie importantă (casă, automobil etc.). Înconjurat de puncte simbolizează o viaţă luxoasă. Cu un inel în apropiere prevesteşte o căsătorie cu o persoană bogată. Pe fundul ceştii, în zonă întunecată, înseamnă vanitate. Dăm prea multă atenţie aparenţelor, ceea ce ne va aduce necazuri și greutăţi. Pe marginea ceștii înseamnă fericire, festivitate, succes.

Porumbelul – pace, armonie. Este un mesager al iubirii.

Pui – competenţă, realizare.

Raţă – creșterea averii, comerţ pe apă.

Vultur – cruzime, furt, oprimare. Vulturul este o pasăre carnivoră rapace, așa că nu este greu să se tragă concluzia, dacă se distinge acest semn în cană, că există pericolul unui furt. El este şi un simbol al oprimării şi cruzimii persoanelor de care depindeți. Pe fundul ceştii, înseamnă că un duşman înverşunat vrea să vă distrugă familia şi fericirea. Dacă există şi alte simboluri favorabile în apropiere, ca potcoave sau flori, înseamnă că veţi fi capabil să vă descoperiţi duşmanul şi să-i dejucaţi planurile.

ALTE FIGURI

Ancora. Pe fundul ceştii înseamnă succes în comerţul maritim sau călătorie fericită pe mare. Cu liniuţe scurte şi nori în jur înseamnă că vă angajaţi în întreprinderi periculoase.

Aripi – scrisori, mesaje, bune sau rele in funcţie de poziţie şi zonele mai albe sau întunecate în care se află.

Avion, aeroport. Aceste simboluri semnifică înălțare şi noi proiecte. Dacă în apropiere se află o ancoră sau potcoavă, succesul este sigur.

Barcă – mutare, dorinţă de călătorie.

Busolă – simbolul călătoriei.

Biserică – o fericire neaşteptată.

Carte deschisă relevă importanţă şi profit. Vei împărtăşi bucuria cuiva. Cartea închisă implică o muncă neaşteptată, care îți va provoca bătaie de cap și cheltuieli.

Casă

– cu acoperiş şi ferestre – noroc neaşteptat;

– sub copac – căsnicie rodnică;

– dărăpănată – divorţ.

Ceas – boală, ratarea unei afaceri. Pe fundul ceştii poate fi vestea unui deces.

Cheie – prosperitate, acumularea de cunoştinţe.

Clopot. Pentru tineri clopotul poate însemna căsătorie fericită. Două clopote semnifică fericire şi bogăţie prin căsătorie. Mai poate însemna recunoașterea meritelor şi recompensarea lor.

Cometă – musafir neaşteptat sau veşti surprinzătoare de la mare distanță.

Corabie. Este simbolul călătoriilor şi al comerţului. Se va interpreta ca o dezvoltare a afacerilor sau o călătorie pe care urmează să o faceţi şi se va ține cont de așezarea şi direcția în care este îndreptată corabia. Dacă este îndreptată spre casă, vor sosi prieteni de la mare depărtare. Pe fundul ceştii, proiectul de călătorie se va amâna datorită unor obstacole neprevăzute sau vă veţi despărţi de nişte prieteni apropiaţi. Pe marginea ceştii, va simboliza o călătorie imediată. Dacă sunt pânzele ridicate, succesul călătoriei sau al afacerilor este asigurat. Dacă pânzele sunt coborâte, veţi avea o dezamăgire legată de călătorie; sau nu veți primi veştile pe care le aşteptaţi.

Coş – în zona luminoasă, în apropierea casei poate însemna mărirea familiei. Spre margine înseamnă daruri, creşterea averii, prieteni. Un coş cu flori simbolizează adunări festive. Dacă în apropiere este un inel, vă aşteaptă o căsătorie.

Coşciug – simbolul morţii, dar mai poate însemna pierderi financiare sau boli grave.

Cuţit – veţi fi prins în flagrant delict.

Foarfece – pericol de accident.

Lanţuri – divorţ, ceartă.

Lingură – noroc, veţi fi naş la un botez.

Mormânt – boală gravă.

Sapă, lopată – vă aşteaptă muncă grea.

Săgeată – veşti neplăcute, aduse de o scrisoare.

Scară – avansare în grad.

Soare – fericire, putere.

Trident – sceptrul lui Neptun, zeul mărilor, este un semn favorabil, simbolizând succes, în special în comerţul maritim (şi nu numai).

Umbrelă – dacă este deschisă, veţi primi adăpost şi sprijin de la prieteni, dacă este închisă, veţi fi jignit sau vi se va refuza sprijinul pe care îl veţi cere.

Vază – confort, linişte, mulţumire, în special dacă este în casă.

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestora. mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close