Grupa alimentară ”Cereale” în alimentația copiilor

Grupa alimentară cereale:

• cerealele (grâu, porumb, orz, secară, ovăz, orez) constituie alimentele de bază în dietă;
• se consumă sub formă de pâine, mămăligă, paste făinoase, biscuiţi, produse de patiserie, cereale integrale pentru micul dejun;
• cerealele conţin 65-75% din greutatea totală sub formă de hidraţi de carbon, 6-12% de proteine şi 1-5% grăsimi;
• cerealele conţin micronutrienţi, mai ales în coaja boabelor.

Informații utile:

pixabay.com
pixabay.com

• cerealele sunt importante pentru asigurarea energiei de care are nevoie organismul;
• jumătate din cantitatea de cerealele din alimentaţia zilnică de cereale trebuie să fie formată din cereale integrale;
• se recomandă folosirea pâinii integrale sau a celei multicereale în locul pâinii albe; datorită conţinutului mare de fibre, aceste tipuri de pâine nu vor fi oferite copiilor sub 1 an;
• consumul de cereale va fi adaptat în funcţie de vârstă şi necesarul caloric;
• să ofere copiilor cereale şi produse cerealiere fortifiate cu fier (biscuiţi, paste, prăjituri din făină fortifiată etc). Subliniaţi importanţa acestor produse pentru combaterea anemiei copilului de toate vârstele.