Momeli naturale, vegetale

1. Cartof. Cuburi de cartof fiert pentru a se inmuia putin. Preferat de: babusca, platica,crap, oblete, lin, scobar.

2. Faina de grau. Se foloseste in obtinerea unor paste si a mamaligii. Preferat de: crap, caras, platica, rosioara etc.

3. Fructe (cirese, visine, coacaze, zmeura, dude, prune, caise, struguri). Se folosesc cele bine coapte, moi. Preferate de: clean.

4. Grau. 1-3 boabe fierte, nepleznite in carlig. Preferat de: crap.

5. Griș.  Se foloseste in amestec la prepararea unor paste. Preferat de: crap, caras, platica, rosioara, babusca, etc.

6. Mazare verde. 1-2 boabe fierte sau din conserva, in carlig. Preferată de: clean, caras, crap, babusca.

7. Mazare uscata. 1-2 boabe fierte pana se inmoaie, in carlig. Preferată de: clean, caras, crap, babusca.

8. Malai. Se foloseste pentru obtinerea mamaligii sau a diferitelor paste. Preferat de: crap, caras, platica, rosioara, babusca, etc

9. Ovaz decorticat. 2-3 seminte fierte (5-6 ore) pe carlig. Preferat de: babusca, platica,oblete.

10. Porumb uscat. 1-2 boabe fierte (5-6 ore) in carlig. Preferat de: crap, caras.

11. Porumb verde (in lapte, de preferat porumbul zaharat). 1-3 boabe moi (proaspete sau din conserva) in carlig. Stiuletele de porumb se poate pastra foarte bine in congelator. Preferat de: crap, caras, mreana, clean, babusca.