Produse cu efect special folosite la prelucrarea momelilor naturale vegetale
1. Anason (fenicul) – atrage peștii prin miros. Se folosește macinat, se introduce in amestec la prepararea mamaligii si a diferitelor paste.
2. Cafea (Ness) – atrage pestele prin culoare si miros. Se introduce in amestec la prepararea diferitelor paste.
3. Coloranti (sofran, coloranti alimentari de oua) – atrag pestii prin culoare. In amestec pentru prepararea mamaligii si a diferitelor paste.
4. Faina de carne – stimuleaza apetitul pestilor. Se adauga la prepararea diferitelor paste.
5. Faina de furnici – stimuleaza apetitul pestilor. Furnicile se usuca si se macina in rasnita. Faina obtinuta se usuca si se pastreaza in borcane ermetic inchise. Se amesteca in diferite paste.
6. Halva – mirosul si gustul stimuleaza apetitul pestilor. La prepararea mamaligii.
7. Lapte – mareste pofta de mancare a pestilor. In diferite paste si la inmuierea painii.
8. Marar – atrage pestii prin miros. La prepararea pastelor.
9. Miere – atrage pestii prin miros si dulceata. In diferite paste.
10. Ou crud – atrage pestii prin miros, gust si culoare. In diferite paste.
11. Purici de balta – stimuleaza apetitul pestilor. In diferite paste.
12. Siropuri (zmeura, trandafiri, capsuni, etc.) – atrage pestii prin culoare si dulceata. In mamaliga si diferite paste.
13. Strot (turta de floarea soarelui) – atrage pestii prin miros. In amestec cu malai si faina de grau la prepararea mamaligii.
14. Turta dulce – atrage pestii prin miros si dulceata. Uscata si macinata in amestec cu malai si faina la prepararea mamaligii. In amestec cu paine da o pasta dulce aromata.
15. Ulei comestibil (in, canepa, floarea soarelui) – atrage pestii prin miros. In paste, dand miros si plasticitate.
16. Usturoi – atrage pestii prin miros. Pentru somotei, se tine carnea pentru momeala cateva zile in mujdei.
17. Zahar – atrage pestii prin gustul dulce. In mamaliga si in diferite paste.
18. Zahar vanilinat – trage pestii prin gust si miros. In mamaliga si in diferite paste.