Produse cu efect special folosite la prelucrarea momelilor naturale vegetale

1. Anason (fenicul) – atrage peștii prin miros. Se folosește macinat, se introduce in amestec la prepararea mamaligii si a diferitelor paste.

2. Cafea (Ness) – atrage pestele prin culoare si miros. Se introduce in amestec la prepararea diferitelor paste.

3. Coloranti (sofran, coloranti alimentari de oua) – atrag pestii prin culoare. In amestec pentru prepararea mamaligii si a diferitelor paste.

4. Faina de carne – stimuleaza apetitul pestilor. Se adauga la prepararea diferitelor paste.

5. Faina de furnici – stimuleaza apetitul pestilor. Furnicile se usuca si se macina in rasnita. Faina obtinuta se usuca si se pastreaza in borcane ermetic inchise. Se amesteca in diferite paste.

6. Halva – mirosul si gustul stimuleaza apetitul pestilor. La prepararea mamaligii.

7. Lapte – mareste pofta de mancare a pestilor. In diferite paste si la inmuierea painii.

8. Marar – atrage pestii prin miros. La prepararea pastelor.

9. Miere – atrage pestii prin miros si dulceata. In diferite paste.

10. Ou crud – atrage pestii prin miros, gust si culoare. In diferite paste.

11. Purici de balta – stimuleaza apetitul pestilor. In diferite paste.

12. Siropuri (zmeura, trandafiri, capsuni, etc.) – atrage pestii prin culoare si dulceata. In mamaliga si diferite paste.

13. Strot (turta de floarea soarelui) – atrage pestii prin miros. In amestec cu malai si faina de grau la prepararea mamaligii.

14. Turta dulce – atrage pestii prin miros si dulceata. Uscata si macinata in amestec cu malai si faina la prepararea mamaligii. In amestec cu paine da o pasta dulce aromata.

15. Ulei comestibil (in, canepa, floarea soarelui) – atrage pestii prin miros. In paste, dand miros si plasticitate.

16. Usturoi – atrage pestii prin miros. Pentru somotei, se tine carnea pentru momeala cateva zile in mujdei.

17. Zahar – atrage pestii prin gustul dulce. In mamaliga si in diferite paste.

18. Zahar vanilinat – trage pestii prin gust si miros. In mamaliga si in diferite paste.