Pescuit

Scobarul

Denumire stiintifica: Chondrostoma nasus
Denumire populara: scobar, podut, scobai, mate negre, podusca

Caracteristici principale:
Lungime: 24-28 cm rar ajunge la 34 cm
Greutate: 244-413 g rar ajunge la 560-700 g

Scobar

Scobar

Aspect: Corpul este lunguiet si acoperit cu solzi mari, uniform si bine fixati. Botul este bombat si buzele sunt groase. Dintii sunt ascutiti si par a fi niste cutite. Inotatoarea dorsala are aspect de randunica. Capul si spatele sunt negru-verzui sau verde-oliv, iar partile laterale sunt gri-argintiu. Inotatoarea dorsala este cenusie aproape de negru, iar celelalte sunt rosii, mai ales in perioada de reproducere.

Mod de viata: Se intalneste in apele curgatoare, bine oxigenate si usor saline. Se hraneste cu algele verzi de pe pietre, cu insecte si larve. Se pescuieste vara si toamna cu o undita de 2,70-2,90 m.

Valoarea gastronomica: Carnea este plina de oase, dar foarte gustoasa.
Dimensiunea minima legala: 20 cm.

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestora. mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close