Scorpion – Femeie

Legea sexului este la fel de imperioasa la femeia din zodia Scorpionului. Aceasta femeie feminin-erotica practica o arta a seductiei care este o cochetarie perceputa ca agresiune, care mascheaza dorinte instinctive mai mult sau mai putin periculoase. Gasim o minunata ilustrare a acestui tip in personajul Carmen, imortalizat de opera lui Bizet (Soare in Scorpion), anume cind lucratoarea de la fabrica de tigari din Sevilla ii arunca in fata brigadierului Don Jose o floare pe care a muscat-o: Dacd te iubesc, fereste-tel

Acest tip de femeie fatala este absolut potrivita sa „vrajeasca” barbatul care se lasa prins de latura ei masculina. isi are replica moderna in ingerul negru al carui nume este asociat cu moartea: vampa. I se atribuie un farmec feminin narcisiac nesfirsit, de care uzeaza ca sa cucereasca inimile barbatilor intr-un scop crud de sadic.

E momentul sa amintim ca universul animal al semnului este populat de acele femele – scorpioni, paianjeni, insectele calugarite – care nu traiesc decit din prazi vii si pentru care masculul este doar un obiect, atunci cind a incetat sa isi mai implineasca rolul de fecundator. Daca nu reuseste sa scape din imbratisare prin vreo stratagema (oferind un cocolos de hrana care sa o ocupe pe femela lacoma), nefericitul este jertfit apetitului cumplitei sale partenere, iar cind actul s-a consumat, ii lipseste o parte din trup si uneori nu-i mai ramine nimic!

Dar, vrem sa va linistim: „nativele” si chiar si femeile tipic Scorpion au destul de rar „complexul insectei calugarite”, Si totusi, nu sint rare cele care se multumesc „sa puna mina” pe barbat ca sa-1 despoaie de prerogativele sale masculine si sa-1 aduca la cheremul lor. Si exista femei care il injosesc, il minimizeaza, il umilesc, il distrug, intr-un cuvint, mai sigur cu duhul blindetii decit cu violenta. Nu intimplator sint multe vaduve printre ele.

„Totusi, jocul femeii din Scorpion este ambiguu. Ea doreste in strafundul inimii si parca fara sa vrea ca barbatul s-o domine; acesta nu are pret in ochii ei decit daca poate s-o „puna cu botul pe labe”, intr-atit incit sa devina obiectul lui. Fapt e ca agresivitatea din ea trebuie sa „se manifeste” intr-un fel sau altui, iar datorita ambivalentei, va alege calea activitatii sub aspectul unui sadism dominator (uneori sub aparentele cele mai inselatoare) sau cea a pasivitatii dupa forma supunerii masochiste.

Intr-un stadiu mai acut, intilnim si la femeie complexul iubirii si al mortii, in activ ca si in pasiv. Luna si Ascendentul in conjunctie in Scorpion dominau in tema Violettei Nozieres, victima unui tata libidinos pe care 1-a otravit, ca si in cea a Mariei Vetsera, eroina dramei de la Mayerling, care a acceptat, la nouasprezece ani, sinuciderea impreuna cu arhiducele Rudolf (Scorpion si Marte in Casa a VII-a, cea a uniunilor).

Ca si barbatul, femeia din Scorpion aduce in cuplul pe care il creeaza o nuanta mai mult sau mai putin puternica de sado-masochism: altfel problemele ei amoroase se deplaseaza pe planul conflictelor dintre trup si har.