Scorpion – Sanatate

Nativii foarte net marcati de zodia Scorpionului nu sint, in general, foarte robusti. Se poate chiar ca aceasta lipsa de forta aparenta sa le confere o infatisare bolnavicioasa. Vitalitatea este mai degraba redusa, totusi, sub aceasta aparenta, se poate intilni o mare capacitate de rezistenta. Conform zicalei mereu bolnav, niciodaia mort, e vorba de subiecti vesnic impovarati de suferinte, dupa ce spun si dupa cum arata, dar care ii ingroapa pe toti cei din jur, chiar si pe cei mai sanatosi. Se mai poate, de altfel, in spiritul semnului, sa se produca un soi de autovaccinare interna: de fapt, distrugerea microbilor cu utilizarea secretiilor si a deseurilor lor in vederea unei noi exaltari a vietii.

Traditia il clasa pe Scorpion printre semnele „diforme”. Poate asadar sa prezinte diformitati pe plan fizic sau pe plan moral. Ceea ce atrage dupa sine o patologie speciala care influenteaza asupra comportamentului in domeniile cele mai diverse. De exemplu, drept reactie fata de un complex de inferioritate, pot fi asumate excese si abuzuri, expunind la cele mai mari tulburari. Este, prin excelenta, semnul pariurilor numite stupide.

Scorpionul, in „Omul-Zodiac”, corespunde partilor genitale, sistemului genito-urinar si anexelor lui interne, dar nu trebuie sa ne grabim sa conchidem ca bolile legate de acest semn sint numai de natura venerica. S-a facut o constatare conform careia s-ar putea ca primele aparitii ale sifilisului sa dateze, in Europa, din momentul unei conjunctii Marte-Jupiter-Saturn in Scorpion, dar evantaiul patogeniei se extinde asupra rezultatelor imediate ale tuturor abuzurilor si tuturor perversiunilor sexuale. Este vorba mai ales de „tururi si retururi de manivela” (animalul care se intoarce sa intepe). Ecourile sexuale ale unei uzuri organice provocate de excese alimentare sau de excitatii nervoase intense vor fi resimtite mai dur de catre acesti nativi. Umflaturile sau hidropiziile {in relatie cu semnul de apa) afectind organele genitale determina hidroceli, varicoceli, orhite, chisti umorali si pot provoca anumite reumatisme de natura infectioasa care ataca seroasele. Li se pot adauga tulburari sfincteriene cauzate de emotii violente.

Sa mai notam urmatoarele anomalii genito-urinare: fimoza, hipospadias, vaginism si anumite consecinte ale parazitozelor, ca filaria de Medina si elefantiazis. Turgescentele in regiunea perineala, hemoroizii si fistulele prin infectii si descompuneri tisulare. De asemenea, sensibilitatea la toate toxinele, creeaza predispozitii la reactii de dermatoza, mai aks umeda, la eruptii care se rezolva in cratere (influenta lui Pluto), la edeme de natura alergica: astm, edem Quincke, urticarie.

Pentru bolnav, discutarea pronosticului se prelungeste in intimitatea lui, ceea ce il irnpinge adeseaJa o autodistrugere profunda sau la erize acute. Este anuntul clasic din ziare: „Stiindu-se atins de o boala incurabila, X… s-a sinucis.” Si va prefera sa recurga la otrava sau la un mijloc complicat. Intr-adevar, daca acest subiect rezista in general bine la maladii, la el ele iau repede forme cronice si se vindeca atunci greu.

Totusi, foarte des, dispozitiile morbide ramin in plan moral; Scorpionul are mai muhe tulburari psihice decit veritabile boli organice. Cea mai neinsemnata dificullate functionala (careia nu are, ca nativul din Fecioara, curajul sa-i opuna barajul si disciplina unui regim), il duce la angoasa, si oricine stie ca tulburarile genito-urinare provoaca cele mai multe obsesii. Se pot observa astfel veritabile fobii care se declanseaza la cel mai mic simptom.

Remediile pentru Scorpion sint, evident, mai ales de natura igienica. Este greu sa li se recomande un anume sport acestor rebeli innascuti, foarte putin adaptati unei discipline. Natatia le-ar conveni de minune, dar se poate ca ei sa prefere speologia si pescuitul submarin. Antidoturile precise, vaccinurile, antibioticele care actioneaza inselind microbul (antivitamine, homeopatie care actioneaza prin reactie morbida) sint conforme simbolismului semnului.