Taur – Mers si mimica

Recunoastem destul de usor mersul nativului din Taur bine caracterizat, cind il vedem pe strada. Cufundat in sine, la plimbare, de exemplu, face impresia unui individ care nu se grabeste, care are tot timpul in fata lui. Daca e insotit, isi intrerupe mersul cu discursuri, alternind pasi si cuvinte. Daca are ‘totusi o tinta de atins fara intirziere, va mentine o viteza de deplasare uniforma pina la capat; recunoastem aici ritmul sau stabil.

Si mai semnificativ este mersul sau trenant; aceasta impresie e accentuata prin tendinta de a lasa capul in jos si a privi in pamint cind merge, ca pentru a gasi acolo un punct de sprijin; face parte dintre cei cu picioarele bine infipte in pamint, dar asculta mai mult ca oricine de legea gravitatiei.

Intinde o mina calda, plina, primitoare. Vocea feminina este agreabila, gratioasa, uneori femecatoare; in anumite cazuri, cind este taraganata si joasa, ia o intorsatura languroasa si senzuala (ne vine in minte cintareata Line Renaud: Ascendent, Marte si Jupiter in Taur). Vocea masculina este destul de placuta si ia, in functie de dominantele plenatare, diferite tonalitati. A se vedea citiva cintareti din aceasta zodie: Georges Brassens (Ascendent), Enrico Caruso (Ascendent), Bing Crosby (Soare-Mercur-Marte), Tino Rossi (numai Soare) si Charles Trenet (Soare si Mercur)… in conversatie, acest tip este inclinat sa vorbeasca mult; el nu se pricepe sa scurteze dialogul. Ochii lui au ceva umed, afectuos, mingiios sau voluptos, dar la manie devine teribil.