Taur – Profesie

Orientare

Cind vine momentul alegerii unei profesiuni, adolescentul nativ din Taur isi manifesta indeobste caracterul chibzuit, iar hotarirea sa inceata are sanse sa-l conduca spre o orientare profesionala judicioasa.

Se simte facut pentru o treaba care implica regularitate in gesturi si actiuni, pentru o munca automata sau monotona. Este capabil, cel putin, de un randament excelent in acest tip de activitati, deoarece capacitatea sa de consecventa e mare. Este adevarat ca nu rezista intotdeauna la toropeala monotoniei, dar ritmui sau natural il intretine in automatizare. Toate acestea sintl valabile mai ales pentru Taurul cu dominanta rece (Satum, Luna).

Cei calzi (martieni, jupiterieni, solarieni) se indeparteaza, dimpotriva, destul de usor de aceasta caracteristica esentiala si se dedica unor activitati complexe care imbratiseaza o serie de experiente: lor le revin marile actiuni care dau sens unei vieti.

Putem desprinde din observatia empirica unele formule profesionale pe care le propunem aici pentru valoarea lor simbolica, asteptind confirmarea pe care ne-o vor aduce importantele cercetari statistice ce se desfasoara actualmente.