Tipuri mixte de nativi din zodia Balantei

Ne cunoastem semnul solar si ne putem cunoaste semnul Ascendent.,Valorile celor doua semne se combina pentru a individualiza formula psiholagica fiecaruia. Definim in cele ce urmeaza aceasta asociere speciala.

BALANTA-BERBEC
Ascendent Balanta si Soare Berbec sau Soare Balanta si Ascendent Berbec
E un caz de bipolaritate psihologica si uneori chiar de disociere psihica. Se produce un joc basculant intre o fire autumnala, cea a Balantei, alcatuita din sociabilitate, moderatie, blindete, impaciuire, nuante… si o fire primavaratica, cea a Berbecului incandescent si uneori incendiar, format din violenta, revarsari siexcese… (Drieu la Rochelle, Gogol).

BALANTA-TAUR
Ascendent Balanta si Soare Taur sau Soare Balanta si Ascendent Taur
Dubla dominanta venusiana face sa predomine un caracter amabil, docil, vioi, sociabil, armonios. El se afirrna fara sa infrunte opinia, dar urmeaza panta facilitatii. Simtestetic sau artistic; pacifism (Boucher).

BALANTA-GEMENI
Ascendent Balanta si Soare Gemeni sau Soare Balanta si Ascendent Gemeni
Elementul Aer triumfa in aceasta asociatie care produce o fire vibranta, comunicativa, supla, mobila, concilianta, sensibila la opinia celorlalti si la obiceiuri. Nativul se pliaza, menajeaza susceptibilitatile, fara insa a-si abandona modul de a gindi si de a actiona. Simte nevoia sa-si realizeze armonia spiritului lasind sa infloreasca afinitatile (Verdi).

BALANTA-RAC
Ascendent Balanta si Soare Rac sau Soare Balanta si Ascendent Rac
Fire in primul rind sentimentala si feminina, impartita tntre gustul intimitatil filiale, al vietii de camin si atractia societatii, a mondenitatii. Caracter abordabil, dar cu o vointa nedecisa, sovaielnica, veleitara. Aspiratiile intime si nevoia de exteriorizare cauta un echilibru armonios si traduc doua curente suprapuse ale sensibilitatii: melodia interioara care curge tacuta si fiinta epidermica vibrind la unison cu lumea exterioara (Bergson)

BALANTA-LEU
Ascendent Balanta si Soare leu sau Soare Balanta si Ascendent Leu
Este, prin excelenta, o constelatie de extroversiune si de sociabilitate, iar exteriorizarea se produce cu respectarea formei, a amnoniei, a frumusetii. La unii, capata caracterul elegantei si al mondenitatii; la altii, se orienteaza spre estctic si expresia artistica. Vointa se exercita cu suplete, se impune cu simpatie (Lorenzo Magnificul).

BALANTA-FECIOARÂ
Ascendent Balanta si Soare Fecioara sau Soare Balanta £i Ascendent Fecioara
Aceasta constelatie imbina valorile de echilibru, armonie si gratie cu cele de control, disciplina si ordine. Personalitatea aspira la imbinarea rationalului cu sensibilui; isi rationeaza sentimentele si isi sentimentalizeaza ratiunea. Caracterul
este echilibrat, indragostit de justa masura, serviabil si intelegator (Diderot, Rameau).

BALANTA-SCORPION
Ascendent Balanta si Soare Scorpion sau Soare Balanta si Ascendent Scorpion
Sensibilitatea estc dureroasa la aceasta fire emotiva si chinuita, indragostita de echilibru si de armonie si totusi framintata de pasiuni surde care ii submineaza eforturile. Seninatatea, cind exista, nu este decit de suprafata, fiindca furtuni invizibile se urzesc in viata sa interioara, sau izbucnesc la lumina zilei si ii rascolesc existenta (Gericault, Wliers de l’Isje-Adam).

BALANTA-SAGETATOR
Ascendent Balanta si Soare Sagetator sau Soare Balanta si Ascendent Sagetator
In intilnirea aceasta se asociaza cel mai des valorile sociale si valorile morale; aspiratia spre lume este amplificata de elanul moral sau spiritual iar simtul social e expresia unui ideal sau a unei etici. Caracterul este marcat de generozitate, grandoare, noblete (Gandhi, de Gaulle, Bcssuet, Lanza del Vasto).

BALANTA-CAPRICORN
Ascendent Balanta si Soare Capricorn sau Soare Balanta si Ascendent Capricorn
Cele doua indh/idualitati care compun personalitatea sint nepotrivite. Cel mai adesea se observa la nativ o latura frivola, usoara, superficiala, mondena…, care se delimiteaza de o latura serioasa, profunda, ambitioasa, capabila de disciplina si de vederi largi. Tipul superior reprezinta sinteza acestor doua euri, exterior si interior, printr-un oportunism abil.

BALANTA-VÂRSATOR
Ascendent Balanta si Soare Varsatar seiu Soare Balanta si Ascendent Varsator
Aceasta fire aeriana este eminamente sociabila, spontan impinsa spre celalalt; are darul cooperarii si spirit de fraternitate. Simtul umanist este ridicat si implica un anume sacrificiu de sine consimtit in vederea unui elan dezinteresat; dar vointa este adesea slaba, cu exceptia cazurilor in care trebuie aparate interese impersonale (Andre Breton).

BALANTA-PESTI
Ascendent Balanta si Soare Pesti sau Soare Balanta si Ascendent Pesti
Aici, Balanta este mai sovaielnica si nedecisa ca niciodata, datorita unui Eu nesigur si veleitar, care se cauta. Sensibilitatea este precumpanitoare la aceasta fire vulnerabila. Ea imbraca de obicei aspectul bunatatii, al uitarii si al daruirii de sine in iubire, al spiritului de caritate si de sacrificiu.