Tipuri mixte de nativi din zodia Leului

Va cunoasteti semnul solar si va puteti cunoaste semnul Ascendent. Valorile acestor doua semne se combina si individualizeaza formula psihologica a fiecaruia. Definim mai jos aceasta asociatie deosebita (exemplele citate sint tipice pentru dominanta celor doua zodii, fara sa se refere neaparat la Soare sau la Ascendent).

LEU-BERBEC
Ascendent Leu si Soare Berbec sau Soare Leu si Ascendent Berbec

Focul temperamentului bilios domneste ca un suveran si iradiaza putemic o energie combativa, indrazneata, generoasa. Vointa e suverana si autoritara, ea se afirma in independenta caracterului si in simtul innascut de a comanda, in special daca este dublat de simtul unei misiuni superioare. Se inflacareaza pentru ideile nobile, realizarile generoase, actiunile spectaculoase, chestiunile de onoare si de prestigiu. Sa adaugam nevoia frenetica de a-si desfasura toata forta intr-un sentiment de demnitate si intr-un entuziasm antrenant (Bismarck, Bolivar, Claudel, Wilhelm I, Lannes, Pierpont-Morgan, Thiers).

LEU-TAUR
Ascendent Leu si Soare Taur sau Soare Leu si Ascendent Taur

Forta a naturii, putere a personalitatii, revendicare imperioasa a temperamentului, anvergura a vointei, pasiuni suverane, convingeri elocvente, incredere in sine, ambitii. Afirmare a superioritatii, a realizarilor, a fortei constructive. Fire dintr-o bucata si stabila, cu atractii si repulsii fixe, dispretuind jumatatile de masura si tertipurile (Alexandru al II-lea, Balzac, Dumas, Montherlant).

LEU-GEMENI
Ascendent Leu si Soare Gemeni sau Soare Leu si Ascendent Gemeni

Aceasta combinatie constituie o fericita asociere intre vointa si inteligenta, intre forta si dibacie, unind valori de maturitate si de tinerete. Ea produce un caracter viguros, nobil, mindru si stralucit, cu reflexe rapide, reactii suple si un spirit detasat: muschi puternici si incheieturi fine. Personalitatea infloreste intr-un sentiment personal evidentiat si printr-o retea de schimburi numeroase cu ceilalti (Diirer, Gauguin, Monteverdi).

LEU-RAC
Ascendent Leu si Soare Rac sau Soare Leu si Ascendent Rac

Veritabil lanus psihologic compus dintr-o fata diurna, vointa spectaculara de afirmare si o fata, nocturna, suflet tacut si retras. Caracterul este prins intre nevoia de a se revarsa si inhibitia rezervei, intre independenta si supunere. Unitatea dintre cele doua firi produce o sensibilitate profunda, avida sa se reverse si sa radieze, o emotivitate care tinde sa se socializeze sau sa se obiectiveze: visul nativului din Rac aspira sa infloreasca la lumina zilei (Debussy, Gluck, Michelet, Pascal).

LEU-FECIOARA
Ascendent Leu si Soare Fecioara sau Soare Leu si Ascendent Fecioara

Aici, asistam la domnia triumfatoare a Eului, in pofida a ceea ce poate aduce Fecioara in ceea ce priveste rezerva, masura si corectia fata de elanul expansiv al Leului. Este triumful vointei bine articulate in afirmarea valorilor personale, al caracterului care se impune prin forta sau tinuta (daca nu prin ambele in acelasi timp). Nativul se poate realiza ca om clasic, model de maturitate, de forta ordonata si echilibrata, dar poate si sa se piarda in cultul nevoilor sale egoiste (Borgia, David, Francisc I, Hegel, Ingres, Ludovic al XIV-lea, Cecile Sorel).

LEU-BALANTA
Ascendent Leu si Soare Balanta sau Soare Leu si Ascendent Balanta

Este, prin excelenta, o constelatie de extraversiune si de sociabilitate, iar exteriorizarea se face cu grija formei, armoniei si frumusetii. La unii, ia caracterul elegantei si al mondenitatii; la ceilalti, se orienteaza spre estetica si expresia artistica. Vointa se exercita suplu, se impune cu simpatie si se realizeaza in intelegerea celuilalt, in modul unei asocieri (Lorenzo Magnificul, Liszt).

LEU-SCORPION
Ascendent Leu si Soare Scorpion sau Soare Leu si Ascendent Scorpion

Acest temperament irezistibil este insufletit de un dinamism instinctiv violent, o forta magnetica atractiva si fascinanta, o vointa incrincenata, un caracter otelit. Impulsul vital este imperios, nu ocoleste extravagantele; la nevoie, nesocoteste principiile stabilite si repune totul in discutie, pentru triumful unei pasiuni exclusive in care suveranitatile leului si ale vulturului fac cauza comuna (Ludovic al XIV-lea, Mussolini, Napoleon, Picasso, Schiller).

LEU-SAGETATOR
Ascendent Leu si Soare Sagetator sau Soare Leu si Ascendent Sagetator

Aceasta fire radiaza prin caldura ei interioara comunicativa, prin forta intima a convingerilor sale si prin siguranta naturala; sentimentele ei cavaleresti se pot inflacara pentru cauzele mari. Demnitatea Leului simte nevoia sa infloreasca intr-o morala spontana (Raimu) sau sa se impartaseasca de la un ideal (Shelley); in caz contrar, forta dominanta isi desfasoara tentaculele la nesfirsit (Rockefeller).

LEU-CAPRICORN
Ascendent Leu si Soare Capricorn sau Soare Leu in Ascendent Capricorn

La ambitia expansiva si deschisa a Leului se asociaza ambitia rece si conentrata a Capricornului. Temperament dornic sa se inalte, sa urce pe scara sociala, sa dobindeasca putere si sa-si asume responsabilitati. Nevoia de prestigiu domina o data cu grija de eficacitate; mobilizarea energiei in vederea unei experiente cu bataie lunga, a unei intreprinderi de mare anvergura, a pasiunii dominatoare care disciplineaza existenta (Raymond Poincare).

LEU-VARSATOR
Ascendent Leu si Soare Varsator sau Soare Leu si Ascendent Varsator

Leul este zodia in care eul se afirma cel mai puternic, (adesea) in detrimentul celorlalti; Varsatorul este zodia celei mai rnari uitari de sine in beneficiul celorlalti. Aceste firi duc conflictul interior pina la un punct culminant; pe de o parte, simt nevoia sa fie un centru atractiv si stralucitor, pe de alta, trebuie sa-si anihileze egocentrismul spre a se consacra celorlalti (Frederic al II-lea, C.G. Jung, Maurois).

LEU-PESTI
Ascendent Leu si Soare Pesti  sau Soare Leu si Ascendent Pesti

Doua firi straine una fata de alta coexista la acelasi individ: una deschisa, larga si dreapta, in maniera Leului, cealalta obscura, nesigura, cetoasa, in maniera Pestilor. Splendoarea domneste intr-un domeniu si ciudatenia in celalalt. Unitatea interioara se poate realiza in sacrificiul eroic al Eului, in daruirea de sine in favoarea comunitatii sau intr-un ideal mistic (Petrarca).