Tipuri mixte de nativi din zodia Scorpionului

Ne cunoastem semnul zodiacal si ne putem cunoaste semnul Ascendent. Valorile celor doua semne se combina spre a individualiza formula psihologica a fiecaruia. Vom defini mai jos aceasta asociere particulara.

SCORPION-BERBEC
Ascendent Scorpion si Soare Berbec sau Soare Scorpion si Ascendent Berbec

Combinatia dintre cele doua semne martiene inzeceste tendintele agresive, instinctive si pasionale, care se manifesta mai ales prin rebeliune, autoritarism sau autodistrugere. Caracterul este integru, ferm in hotaririle sale, critic in judecati, abrupt in atractii si repulsii, violent in manifestari. Vointa sa e implacabila, pasiunile puternice, ostilitatea redutabila (Gambetta, Becque).

SCORPION-TAUR
Ascendent Scorpion si Soare Taur sau Soare Scorpion si Ascendent Taur

Aici se infrunta doua forte instinctive; de unde conflictul acut intre o imperioasa dorinta de viata, o sete de posesiune, de voluptate, de inradacinare terestra – si instincte de distrugere ori de autodistrugere care pun in cauza posedarea lumii si inradacinarea in materie. Cind cele doua forte reusesc sa coopereze, ele produc o fire instinctiva, pasionata, o vointa ireductibila (Wagner).

SCORPION – GEMENI
Ascendent Scorpion si Soare Gemeni sau Soare Scorpion si Ascendent Gemeni

Aceasta asociere denota o fire nelinistita, predispusa spre stari nevrotice. Neastimparul profund poate sluji o mare curiozitate de spirit si poate favoriza pasiunea cunoasterii: cautarea mecanismelor intime ale lucrurilor, critica fundamentelor cercetarii… Ea se poate exprima si printr-o agresivitate eliberatoare (Valery si Sartre).

SCORPION-RAC
Ascendent Scorpion si Soare Rac sau Soare Scorpion si Ascendent Rac

Simtul valorilor nocturne predomina si se traduce prin atractia spre mister sau profunzimile vietii interioare. Fire enigmatica, muncita de pasiuni profunde, complexe, dureroase. Caracterul este tenace, cu sentimente ancorate in ungherele cele mai ascunse ale sufletuiui. Intuitie, magnetism atractiv, creatie (Rembrandt, Villiers de l’Isle-Adam).

SCORPION-LEU
Ascendent Scorpion si Soare Leu sau Soare Scorpion si Ascendent Leu

Acest temperament irezistibil este animat de un dinamism instinctiv violent, o forta fascinanta, un caracter de otel calit. Impulsul vital nu se teme de extravagante, la nevoie, rastoarna toate principiile stabilite si repune totul in cauza, in vederea triumfului unei pasiuni exclusive in care suveranitatea vulturului si cea a leului fac cauza comuna (Ludovic al XlV-lea, Mussolini, Napoleon, Picasso, Schiller).

SCORPION-FECIOARA
Ascendent Scorpion si Soare Fecioara sau Soare Scorpion si Ascendent Fecioara

Subiectul traieste ambii timpi ai „complexului intestinal”; intre impuls si inhibitie, care sint ca un joc de bascula, doua personaje opuse alterneaza sacadat (dar pot si sa coexiste pe doua planuri diferite): unul e instinctiv, cheltuitor, nedisciplinat, dezordonat, anarhist…, celalalt, rational, econom, formalist, temporizator, civic… (Goethe, Maeterlinck, Mauriac, Sainte-Beuve).

SCORPION-BALANTA
Ascendent Scorpion si Soare Balanta sau Soare Scorpion si Ascendent Balanta

Sensibilitatea este chinuitoare la aceasta fire emotiva si agitata, indragostita de armonie si totusi framintata de pasiuni surde care ii submineaza eforturile. Seninatatea, atunci cind exista, e doar de suprafata, deoarece furtuni invizibile se tes in viata interioara sau izbucnesc la lumina zilei si perturba existenta (Gericault, Ludovic al XVIII-lea).

SCORPION-SAGETATOR
Ascendent Scorpion si Soare Sagetator sau Soare Scorpion si Ascendent Sagetator

Sentimentul de independenta predomina si este expresia, in acelasi timp, a unei indiscipline funciare si a unei profunde aspiratii spre libertate, spre aer liber, a trupului si sufletului; la nevoie poate lupta pentru acest sentiment pina la capat. Pasiunile sint adesea dramatice, dar desi subiectul isi cunoaste timpul in infern, tinde spre lumea senina a pacii si a vietii spirituale (De Gaulle, Heine, Luther, Racine, Toulouse-Lautrec).

SCORPION-CAPRICORN
Ascendent Scorpion si Soare Capricorn sau Soare Scorpion si Ascendent Capricorn

Forta pasionala a subiectului beneficiaza de un mijloc de expresie saturnian activ, adesea in exaltarea vointei. In fata tragicului, interior sau exterior,. subiectul alege calea luciditatii si a eroismului si se realizeaza intr-o tentativa curajoasa de lupta, impotriva propriilor sai monstri (introversiune) sau a unei realitati exterioare dramatice (extraversiune) (Cezanne, Malraux, Rodin).

SCORPION-VARSATOR
Ascendent Scorpion si Soare Varsator sau Soare Scorpian si Ascendent Varsator

Nelinistea profunda si simtul uman isi pun pecetea pe aceasta fire curioasa, inzestrata adesea cu un fler psihologic patrunzator sau cu o mare spiritualitate. Fondul de revolta si dragostea de libertate alimeteaza o gindire nonconformista, subversiva si produc o inteligenta indrazneata, emancipatoare, revolutionara,.. (Stendhal).

SCORPION-PESTI
Ascendent Scorpion si Soare Pesti sau Soare Scorpion si Ascendent Pesti

Aceasta fire este nelinistita, complexata, framintata de involburari interioare ample si profunde, un adevarat bulion de cultura pentru pasiunile fara masura, pentru aspiratiile nedefinite si atractiile morbide… Dar subiectul se poate elibera de fantomele sale croindu-si drum spre colectiv si contopindu-se in comunitate (Victor Hugo, Edgar Allan Poe).