Tipuri mixte de nativi din zodia Taurului

Cunoastem semnul nostru solar si putem cunoaste semnul nostru la Ascendent. Valorile acestor doua semne se combina ca sa individualizeze formula psihologica a fiecaruia. Vom defini aici aceasta asociere speciala (exemplele date sint tipice pentru dominanta celor doua semne, dar nu se refera in mod necesar la Soare si Ascendent).

TAUR-BERBEC
Ascendent Taur si Soare Berbec sau Soare Taur si Ascendent Berbec

Primele doua semne combinate caracterizeaza un temperament viguros, o vitalitate putemica, plina de foc si de seva. Ele produc senzitivi, pasionati, juisori (Bela Bartok, D’Annunzio, Giono, Ninon de Lenclos, Vlaminck). Dar produc si o obstinatie autoritara, o forta de convingere iradianta, o capacitate masiva de lucru, o vointa combativa si constructiva (Hitler, Lenin, Ribbentrop, Thorez).

TAUR-GEMENI
Ascendent Taur si Soare Gemeni sau Soare Taur si Ascendent Gemeni

Semnului celui mai fix i se juxtapune cel mai mobil; celui mai stabil, cel mai instabil: celui mai inradacinat, cel mai dezradacinat. in majoritatea cazurilor, rezulta doua individualitati autonome care au, fiecare, propria lor zona de manifestare; subiectul este atunci fidel ici si infidel colo, atasat ici si detasat colo, instinctiv in cutare sfera, cerebral in cutare alta sfera. Poate fi in acelasi timp greoi si spiritual, terestru si aerian. Bunaoara Courbet: pictor realist si socialist, a carui arta instinctiva se leaga totusi de o idee, o propaganda.

TAUR-RAC
Ascendent Taur si Soare Rac sau Soare Taur si Ascendent Rac

Aici predomina valorile lunare, plastice, carnale, feminine si materne si, uneori, latura digestiva si vegetativa. Sensibilitate, emotivitate, imaginatie, vis, sentimentalitate romanesca, dragoste de natura, de cimp si pentru viata simpla. Fire stearsa, pasiva; atasament, simtul familiei, conservare, prevedere, asigurare, economie; fecunditate (Dunoyer de Segonzac, Faure, Grant, Jou-haux, Ceaikovski).

TAUR-LEU
Ascendent Taur si Soare Leu sau Soare Taur si Ascendent Leu

Forta a naturii, personalitate puternica, revendicare imperioasa a temperamentului, anvergura a vointei, pasiuni suverane, convingeri antrenante, incredere in sine, ambitii. Afirmare a superioritatii, a realizarilor, a fortei constructive. Fire dintr-o bucata si stabila, statornica in atractiile si repulsiile sale,dispretuind jumatatile de masura si tertipurile (Alexandru al II-lea, Balzac,Dumas,Montherlant).

TAUR-FECIOARÂ
Ascendent Taur si Soare Fecioara sau Soare Taur si Ascendent Fecioara

Fire simpla, pasnica, solida, practica, cinstita, modesta, ordonata, harnica. Simt utilitar, bun simt, logica, economie (Doumergue).

TAUR-BALANTA
Ascendent Taur si Soare Baianta sau Soore Taur si Ascendent Balanta

Dubla dominanta venusiana face sa prevaleze un caracter amabil, sociabil si armonios. Se afirma fara sa deranjeze opinia generala, dar poate sa se bizuie pe facilitate. Simt estetic; pacifism (frecvent la vedete).

TAUR-SCORPION
Ascendent Taur si Soare Scorpion sau Soare Taur si Ascendent Scorpion

Doua forte instinctive antagoniste participa la personalitate. Cel mai des, ele se infrunta, de unde un conflict acut intre dorinta imperioasa de viata, setea de posesiune, de voluptate, de inradacinare terestra si instinctele de distrugere sau de autodistrugere, aducind in discutie posesia lunii si inradacinarea in materie. De aici, crize, revirimente. Cind cele doua forfe ajung sa se combine, produc o fire instinctiva, pasionata, imperioasa, o vointa ireductibila (Wagner).

TAUR-SAGETÂTOR
Ascendent Taur si Soare Sagetator sau Soare Taur si Ascendent Sagetator

In aceasta combinatie triumfa tendintele dionisiace; firea este voluptuoasa, senzuala, amatoare de placeri, dar, in acelasi timp, morala, atrasa de bine.

TAUR-CAPRICORN
Ascendent Taur si Soare Capricorn sau Soare Taur si Ascendent Capricorn

Cele doua semne de Pamint se intaresc reciproc si dau o robustete, o putere de concentrare masiva. Caracterul este laborios, perseverent; nu uita de scopul care il mina: lupta din greu, dar il atinge. Astfel sint Stalin, Turgot; dar mai este si Hitler.

TAUR-VARSÂTOR
Ascendent Taur si Soare Varsator sau Soare Taur si Ascendent Varsator

In personalitatea aceasta intra o parte de sociabilitate, de umanitate, care se alatura unui caracter facil, agreabil. Poate totusi sa se produca un conflict intre o fire posesiva, interesata, senzuala si o fire generoasa, cerebrala, detasata. Ramine posibilitatea de a opera o sublimare sociala sau estetica… (Roosevelt, Washington).

TAUR-PESTI
Ascendent Taur si Soare Pesti sau Soare Taur si Ascendent Pesti

Sensibilitatea capata usor un caracter difuz, imprecis, prezentindu-se in valuri care napadesc personalitatea. Lasa fiinta usor descumpanita in fata unei lumi de aspiratii fara limite, fara forme precise, fara inceput nici sfirsit Dar aceasta sensibilitate poate sa fie foarte fecunda si ia adesea aspectul bunatatii care merge pina la sacrificiul de sine.