Varsator – Mers si mimica

Prima impresie pe care o lasa tipul Varsator, dincolo de fizicul sau, este ca nu are decit putina sau deloc prezenta fizica (din nou, in opozitie cu Leul). Face parte dintre cei despre care se spune „ca nu arata a nimic”. In primul moment, nu iti impune; si mai ales nu vrea sa-ti impuna. Firea sa si tactul ii confera o atitudine discreta si stearsa si o prezenta usoara. Aceasta simplitate naturala comunica totodata o impresie de seninatate sau de gratie.

Dar daca Uranus predomina asupra Varsatorului, apare cealalta latura. Daca si acest tip de Varsator are oroare de popularitate, de teatralitate si de mizanscena, nevoia de a-si face efectul – mic sau mare – prevaleaza la el; trebuie sa forteze opinia publica prin originalitate, printr-un fel de a fi paradoxal sau excentric; stingacia sau rigiditatea, care apare cind si cind, ascund anevoie tensiunea nervoasa; s-a zis cu seninatatea initiala. Multi nativi din Varsator sint, rind pe rind, si unul si celalalt: simplitatii sterse si senine, care marcheaza un timp de tacere si de reflectie pentru a se situa in prezenta celuilalt, desigur, si momentului invingerii unei anumite timiditati ii urmeaza o atitudine afirmata care dezvaluie un fel de a fi dintre cele mai personale.

Mersul obisnuit trebuie sa depaseasca o anumita rigiditate involuntara inainte de a deveni armonios. Vocea este mai curind slaba, limbajul clar, stapinit; mimica expresiva, fara a vrea sa fie demonstrativa, cu exceptia unor revarsari uraniene oricind posibile. Stringerea de mina este sincera, dar fara insistenta; simti ca nativul i se daruie fara calcule, dar cu rezerva delicatetei sale. Intregul prezinta o anumita seriozitate, dar fara nici o gravitate, nici ingreunare; e o tinerete chibzuita.