10 semne ca nu a uitat inca fosta relatie

Desi ai avut parte de un inceput frumos al unei noi povesti de iubire, pe parcurs ai sesizat unele semne, mai evidente sau mai subtile, care iti aratau ca partenerul nu iti impartaseste entuziasmul, sentimentele sau planurile de viitor?

Exista, intr-adevar, situatii in care o relatie nu evolueaza asa cum ne-am dori, ba mai mult, incepe sa scartaie. Cum in aceste cazuri comunicarea nu functioneaza foarte bine, o discutie deschisa cu partenerul ar putea sa nu iti aduca raspunsurile la intrebarile sau suspiciunile care te chinuiesc de ceva vreme.

Este greu sa faci diferenta intre o relatie inceputa cu intentii bune, in care unul dintre voi mai poarta inca sechelele unei vechi legaturi si o relatie de fatada in care celalalt doreste doar sa se vindece, neprivindu-te, insa, ca pe un potential partener de viata.

Citeste mai jos cateva dintre cele mai evidente semne ce iti transmit faptul ca se mai gandeste inca la cea sau cel de dinainte. Daca vei regasi multe dintre aceste indicii si in cuplul tau, poate ar fi bine sa iti convingi partenerul sa fie sincer si sa nu te pastreze doar ca pe o manta de vreme rea. Oricat de dureros ar putea fi deznodamantul, gandeste-te ca singuratatea in doi iti va adanci tristetea si iti va scadea considerabil increderea in tine.

A inceput imediat o noua relatie de iubire. Da, e drept ca ar putea fi vorba despre o dragoste fulgeratoare, insa la fel de bine este posibil sa va lege doar dorinta lui acerba de a-si uita cu orice pret fosta partenera. Nu te minti singura, ci incearca sa afli daca inca sufera dupa trecut si daca intr-adevar te place indeajuns incat sa se arunce atat de repede intr-o noua legatura sentimentala. In general, suferinta din dragoste nu trece prea usor, fiind necesara o perioada de timp pentru a uita o tradare sau un esec sentimental. Cum, insa, nicio situatie nu seamana cu cealalta, este posibil ca tu sa fii persoana potrivita, cea care il poate face sa-si uite vechile iubiri, dar si sa se indragosteasca din nou.

Cade in extreme in ceea ce priveste fosta relatie. Daca intr-o zi pare a avea resentimente fata de tot ce a fost, iar intr-o alta este nostalgic si ajunge chiar sa iti marturiseasca faptul ca isi mai suna fosta partenera din cand in cand, e clar ca nu indiferenta este cuvantul care le caracterizeaza relatia inca existenta sub o forma sau alta.

Aduce mereu in discutie trecutul sau sentimental. Nu se poate abtine sa nu iti povesteasca uneori cum decurgea vechea legatura sau ce obiceiuri avea fosta iubita? Remarci in privirea lui ca totusi mai simte ceva pentru ea si ca regreta acea perioada? Nu te amagi spunand ca la inceputul oricarei relatii fiecare incearca sa afle si sa invete cate ceva din fostele legaturi ale celuilalt. De aici pana la a vorbi in mod regulat despre fosta partenera e cale lunga.

Nu se poate desparti de lucrurile ce ii apartin sau de cadourile oferite in timpul relatiei. Imposibilitatea de a-i returna lucrurile personale sau de a inchide intr-o camara darurile, fotografiile sau orice alt obiect care ii reaminteste de trecut, este o dovada a faptului ca inca se gandeste la tot ce a fost. Cu exceptia situatiei in care acel obiect are o utilitate clara, poate ar fi bine sa il intrebi de ce tine mortis sa pastreze vechi franturi ale unei relatii incheiate.

Il simti distant in momentele intime. Aveti o relatie normala, prieteni comuni cu care iesiti regulat, va impartasiti experientele de peste zi, insa in momentele intime simti ca este absent si ca indeplineste doar o datorie sau o nevoie strict fiziologica? Incerci sa ii vorbesti, insa nu pare receptiv la framantarile tale? Ar putea fi un semn destul de evident al faptului ca nu il atragi suficient de mult sau ca nu poate nutri sentimente pentru tine. Eliminand celelalte cauze, intreaba-te daca nu cumva motivul real ar putea purta numele fostei sale iubiri.