3 moduri în care grapefruitul luptă împotriva îmbătrânirii

Majoritatea dintre noi stim ca citricele (care sunt si fructe de sezon) sunt bogate in vitamina C si sporesc imunitatea. Grapefruit-ul este o alegere buna la capitolul citrice, pentru ca lupta si impotriva semnelor de imbatranire.

Trei moduri in care grapefruit-ul combate imbatranirea:

grapefruit1. Incetineste imbatranirea celulara. Grapefruit-ul contine cantitati mari de spermidina, un compus ce ajuta la dezvoltarea celulelor si la incetinirea imbatranirii lor.

2. Distruge radicalii liberi. Pigmentul roz din grapefruit indica prezenta licopenului, un antioxidant care combate imbatranirea celulara a corpului declansata de radicalii liberi. Licopenul poate ajuta si la scaderea riscului de a suferi de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cel de prostata, colon si plaman.

3. Iti mentine inima sanatoasa. Grapefruit-ul este o sursa buna de fibre, inclusiv de fibre solubile care indeparteaza colesterolul in timpul digestiei. Prin prevenirea intrarii colesterolului in sange, fibrele solubile scad riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare si a presiunii arteriale crescute.