Acizii grași Omega 3 pot reduce riscul de cancer de colon

Persoanele care mananca mult peste sau alte alimente bogate in acizi grasi Omega 3 isi reduc probabilitatea de a se imbolnavi de cancer de colon, arata o noua cercetare.

Studiile pe animale si cateva de mici anvergura realizate pe oameni au aratat ca suplimentele de Omega 3 lupta cu inflamatiile, avand proprietati anticancerigene, dupa cum relateaza Reuters.

Recentul studiu a examinat legatura intre acizii grasi polinesaturati si riscul de cancer al intestinului in cazul a aproximativ 1.800 de persoane (peste 900 de persoane cu cancer de colon si restul fara).

S-a dovedit ca cei care consumau des peste aveau un risc la jumatate fata de cei care nu il includeau prea des in alimentatie, mai mic in albilor caucazieni decat al celor de culoare.

Cercetatorii au mai descoperit ca persoanele care consumau mai multi acizi grasi Omega 6 decat acizi grasi Omega 3 erau mai predispuse la cancerul de colon.

Pe langa peste, acizii grasi Omega 3 se mai gasesc in uleiurile de seminte, nuci, dar si legumele verzi.