Ananas

Ananasul face parte din marea familie a Bromeliaceaelor si este cunoscut mai ales pentru fructele sale decat ca planta ornamentala. Totusi aceasta se poate realiza.

Frunzisul este mult prea larg si intunecat. Mai atragatoare este forma variegata (ananas variegatus): are frunzele lungi, dungate, cu tepi pe margine, reunite intr-o rozeta. In cadrul acestei rozete se dezvolta tulpina florala si apoi fructul, dar numai cand planta are 3 – 4 ani si este mentinuta la caldura. Dar nu va entuziasmati; in conditiile de apartament fructul se formeaza mai rar sau deloc.

Dar iata cum puteti avea o planta de ananas.

Ananas
Ananas

Alegeti un fruct sanatos al carui varf sa fie frumos si in stare buna.

Taiati cu ajutorul unui cutit bine ascutit varful, avand grija sa lasati o portiune din pulpa fructului, care va asigura inradacinarea.

Pregatiti un ghiveci cu pamant usor. Asezati butasul realizat anterior in vasul cu pamant, tasati usor pentru a facilita astfel inradacinarea. Deasupra ghiveciului puneti o punga de plastic care va asigura o umiditate relativ mare, favorabila inradacinarii.

In cateva saptamani butasul mentinut la caldura si udat periodic va inradacina si astfel veti obtine o noua planta in colectia dumneavoastra.