Așezarea mesei

Chiar daca aranjam masa pentru familia noastra, aceasta trebuie sa aiba un aspect apetisant si ingrijit.

Incercati sa nu serviti mancarea pe farfurii ciobite si pe fete de mese  murdare. Desigur, cand este vorba de mese festive, fata de masa si  servetelele vor trebui sa fie perfect de albe.

In familie pot fi folosite si fete de masa colorate. Atentie insa: nu  folositi ca fata de masa un material plastic. Este total lipsit de bun  gust.

pixabay.com
pixabay.com

Atunci cand puneti scaunele in jurul unei mese, trebuie sa aveti grija  sa lasati un anumit spatiu pentru fiecare invitat, chiar si pentru cei  despre care stiti ca sunt bine crescuti si isi tin coatele pe langa corp. Pentru ca musafirii sa se simta in largul lor, acest spatiu este bine sa  fie de cel putin 50 de centimetri.

Diferenta intre mesele in familie si cele cu musafiri este la numarul de  farfurii, tacamuri si pahare. Desigur, la mesele festive sunt mult mai  multe farfurii si tacamuri decat la o masa obisnuita. Fiecare farfurie  trebuie sa aiba dedesubtul ei o alta farfurie, pentru serviciu, si care  e folosita doar pentru a aseza pe ea farfuria din care mancam. Cand luam  masa singuri sau in familie, cea de-a doua farfurie nu este obligatorie.