Balanta – Probleme

Slabiciunea care ameninta tipul Balanta cu dominanta saturniana este sa faca o casatorie proasta, fiindca nu a stiut sa refuze. Neavand pasiuni violente, nici gusturi care sa se impuna de la inceput, ezita adesea inainte de a se pronunta; perioada de incertitudine este fireste folosita intr-un moment sau altul, iar in fata presiunilor, acest mare complezent, ca sa nu supere pe nimeni, dar si din lipsa de curaj, risca sa se lase antrenat pe calea unei uniuni care nu-i place si nu-i convine decat pe jumatate, in timp ce o decizie atat de importanta ar trebui sa angajeze adeziunea totala a personalitatii sale.

Mai trebuie sa semnalam si tentatia frumusetii la acest tip care, orbit de eleganta formelor, va prefera o faptura frumoasa, dar moralmente disgratioasa si deceptionanta, unei firi mai putin avantajate din punct de vedere fizic, dar mai sanatoasa si mai bogata afectiv. In talere, aparentele au din pacate prea des mai multa greutate decat realitatea.

Unor nativi din aceasta zodie li se intampla sa aiba o inima care se imparte in doua jumatati aproape egale; ei oscileaza intre doua iubiri ce par indispensabile echilibrului lor; si, desi hartuiti intre aceste doua pasiuni ireconciliabile, isi petrec viata trecand de la una la cealalta fara sa renunte, dupa ce au incercat zadarnic sa le reuneasca. Ne gandim la Henric al IV-lea scriind biletelul zilnic pentru Henriette d’Entragues si Maria de Medici si incercand sa impace aceste doua iubiri prezentand-o pe marchiza reginei…