Berbec – Mers si mimica

Se recunoaste usor mersul tipului Berbec pe strada: fie ca e in intirziere sau nu, este vesnic grabit si paseste sigur, rapid si decis. Multi umbla cu capul inainte, dind impresia ca dau buzna in fata din dorinta de a-si dobori adversarul, de a da la o parte obstacolul. Exista ceva irezistibil in acest elan.

Stringerea de mina este fenna si rapida, voluntara; uneori chiar striveste mina celui care i-a intins-o. Vocea este imperativa, cu debitul precipitat; stie sa devina convingatoare, dar si acuzatoare. Ochiul sau pofticios arunca ful-gere patrunzatoare; isi tine capul drept si ridicat, trufas, aproape provocator. Gestica sa, vioaie si iute, are ceva noduros, aspru si nervos.

Berbecul are un stil specific care il caracterizeaza chiar si la volanul masi-nii. Se lasa usor prins de betia vitezei. Nu lui trebuie sa i se incredinteze un automobil in rodaj!

Soseaua este pentru el o pista pe care competitiile dintre automobilisti ocupa un loc mai important decit decorul, peisajul si tinta de atins. Nu-i place sa fie depasit si nimic nu-1 enerveaza mai mult decit ambuteiajele.

Demarajul si oprirea sint violente; frinari seci, viraje „pe janta”, toate acestea ii sint familiare. Acest conducator auto putin cam nebun, care nu prea respecta codul rutier si a avut destule accidente, are tot interesul sa-si verifice frinele.