Berbec – Vestimentatie

Femeia Berbec aspira, mai mult ca oricare alta, sa dea imbracamintii sale un stil personal. Nu vrea sa urmeze moda; prefera sa o preceada. Vrea sa dea exemplul. Astfel ea contribuie, intr-o mare masura, la lansarea, la oficializarea modei. Dar, de indata ce un gen a fost consacrat, isi indreapta privirea altundeva.

Exista toate motivele sa se creada, pe baza observarii gusturilor vestimentare ale femeilor Berbec din zilcle noastre, ca fapturile feminine din accasta zodie au fost primcle care s-au tuns baieteste, au rupt cu traditia jupoanelor, au purtat fuste si rochii scurte, au adoptat imbracamintea strinsa pe corp si provocatoare, si-au pus pantaloni pescaresti etc. Pe ele le vedem in avangarda modelor extravagante si tot ele indraznesc sa poarte toalete socante. Ele contribuie in mare masura la masculinizarea imbracamintii feminine (George Sand: Luna-Berbec).

E posibil sa existe coafuri de tip Berbec, care li se potrivesc in mod special; ne gindim, de exemplu, la suvitele de par sau coditele infasurate de o parte si de cealalta a fruntii, precum niste coarne ale animalului. Desigur, ne aventuram aici pe un teren discutabil: nu facem decit sa avansam o simpla ipoteza, din curiozitate.

Mai sigur, se va remarca utilizarea deliberata a stofelor in culori vii si marele consum de farduri la acest tip de femei sau, dimpotriva, lipsa totala de machiaj, absenta aproape agresiva.

In ceea ce il priveste pe barbatul Berbec, un amanunt il caracterizeaza: nu-i plac palariile. Nu suporta nici parul prea abundent. Aproape ca ii cere frizerului sa-1 rada in cap, iar tunsoardea lui preferata este „in perie”. Astazi, Berbecul tinar lasa parului sau lins toata libertatea de miscare si se tunde a la Marlon Brando, vedeta masculina cea mai tipica de Berbec (versiunea noua ala Titus).