Berbecul – Dragostea

In raporturile sale cu zeii iubirii, Berbecul are o pozitie caracteristica. inradevar, se stie ca, simbolizind focul primelor straluciri ale primaverii, este dominat de Marte, astrul exaltarilor si al luptelor. Or, deoarece Berbecul este arcasul lui Marte, Venus se afla aici extrem de „slabita”, in exil. Cu alte cuvine, daca impulsul pasional are friu liber si se instaleaza ca la el acasa, sentimentul tandru, in schimb, pare stingher si constituie polul vulnerabilitatii, a spunem chiar al inferioritatii, acestui semn. in axul valorilor amoroase, Marte-Venus, exista asadar suprematia dorintei asupra sentimentului, a pasiunii asupra tandretei si in aceasta consta marca afectiva principala a semnului.

Dintre toate tipurile, este cu siguranta indragostitul cel mai spontan, cel mai ambalat. In inima sa clocoteste o energie eruptiva, efervescenta, care exprima inainte de orice tisnirea sau explozia libera a pasiunii. Aceasta fiinta se daruieste in intregime, reactioneaza total la chemarile dragostei si asculta intru totul de pornirile firii sale. Dar sub aparenta vigorii si virilitatii, sufletul sau pastreaza o latura copilaroasa si ingenua.

Dragostea, pentru nativ, este o aventura frumoasa care il fascineaza si il copleseste deplin; este si o proba sportiva in care trebuie sa-si arunce toate resursele. I se intimpla mai des ca oricui sa fie cuprins de dragoste la prima vedere. Iata-1 imediat lansat intr-un virtej de visuri, dorinte, aspiratii si nu va avea liniste pina nu va epuiza focul mistuitor al pasiunii sale infocate. Sensibilitatea sa se exprima, fireste, prea direct, cu pulsatii de inalta frecventa, efuziuni debordante si un direct atasament capabil de violenta ca si de actiuni care fac vilva. Forta sa de seductie e mare, fiindca are suflet de cuceritor, iar elanul sau este nobil.