Divortul chiar e contagios – spun cercetatorii

Daca un apropiat divorteaza, sansele de a trece tu insuti prin aceeasi poveste sunt de 75%, arata un studiu recent.

Cercetatorii britanici au descoperit ca divortul se imprastie ca o molima in familii sau grupuri de prieteni ori chiar locul de munca, relateaza Daily Mail.

Acestia au sesizat un puternic efect de domino, astfel ca un divort in cercul de prieteni, familie sau locul de munca face ca altele sa urmeze. Chiar si daca respectivii doar se despart, nefiind casatoriti, creste riscul unui divort cu o treime, au socotit ei.

O despartire in cercul de apropiati nu face decat sa ridice semne de intrebare si in alte relatii. Descoperirea a fost facuta dupa ce au fost luati in vizor 12.000 de oameni, urmariti din 1948.

S-a observat ca o despartire nu-i marcheaza doar pe prietenii apropiati, ci chiar pe prietenii prietenilor, care-si maresc astfel propriul risc de a divorta pana la 33%. Cercetatorii spun ca este periculos pentru mariaj si sa cunosti prea multe persoane divortate.

Cand un prieten sau un apropiat divorteaza, intreg conceputul despre despartire se schimba in mintea prietenilor, chiar si atunci cand la mijloc se afla copiii, divortul devenind deodata o alternativa nu chiar atat de rea sau greu de conceput.