Fecioara – Profesie

Simtul perfectiunii

Orientare

Cind vine momentul alegerii unei profesii, adolescentul din Fecioara isi demonstreaza in general caracterul chibzuit care-1 impinge sa rationeze asupra posibilitatilor sale de realizare, ceea ce il duce adesea spre o orientare profesionala judicioasa. Nu se da in laturi de la efortul pe care i-1 pretinde pregatirea sa (studii, ucenicie), fiindca de timpuriu ia viata in serios si-i place munca. Tot foarte de timpuriu are grija sa se cizeleze, sa se perfectioneze; or, cunoasterea tainelor meseriei nu este oare ocazia nesperata de a dobindi acea perfectiune la care aspira?

Mijloacele de care dispune sint de doua feluri. In plan practic, prezinta o aptitudine la manipulare care ii confera o coordonare precisa a reflexelor. Are asadar la indemina, este cazul s-o spunem, tot ce-i trebuie ca sa execute o munca, chiar, si mai ales daca, e delicata, minutioasa, complexa. Poate deci sa fie un excelent mestesugar, un muncitor calificat sau un tehnician. In plan teoretic, are inteligenta executiei, ceea ce poate face din el un spirit inventiv. Manifesta deci calitati de cadru de conducere, de inginer, de cercetator sau de organizator. Se intimpla des ca cele doua aptitudini sa se imbine si sa faca din el un muncitor complet; dar, in general, vedem cum una predomina, in detrimentul celeilalte.

lata o lista teoretica a profesiilor care se afla in analogie cu zodia Fecioarei.

Profesii

Tendinta: A retine, a controla, a disciplina, a stapini.
Functii: A percepe, a analiza, a descompune-compune.
Obiecte ale muncii: Sanatatea, animalele, obiectele marunte, produsele industriale. Actiuni: A acumula, a analiza, a clasa, a colectiona, a numara, a conserva, a
controla, a manipula, a masura, a reglementa, a verifica. Locuri: Ateliere, birouri, cimpuri, depozite, laboratoare, magazine, spitale,
uzine.

Solutii:

a) Medic, farmacist, veterinar, infirmier sau sofer de ambulanta, moasa, masor kineziterapeut, culegator de plante medicinale, manichiurista, dietetician.
b) Industria de precizie: ceasornicar, fabricant de lunete, optician, ajustor.
c) Inginer, chimist, statistician, arhivar, laboranta, contabil, desenator tehnic.
d) Mestesugar, ceramist, agricultor, vopsitor, spalatoreasa, comerciant.
e) Secretar tehnic, dactilograf, stenograf, telefonist.
f) Servitor, ingrijitor, slujbas la stat.