Gemeni – Profesie

Secretele meseriei

Orientare

Dualitatea semnului zodiacal se prezinta in adolescenta cind tinarul Gemeni trebuie sa ia o decizie facind o optiune profesionala. De obicei, el manifesta mari ezitari in fata unei alegeri care ar trebui sa fie definitiva, deoarece se simte mai mult sau mai putin apt sa imbratiseze mai multe meserii care il tenteaza pentru motive diferite. Nu se simte copt sa ia o decizie, iar ora alegerii se poate prelungi asa cum i se prelungeste adolescenta; daca alege, inseamna ca dispare ca fiinta multipla, inseamna ca se reduce la o directie unica, ceea ce nu convine deloc tipului nostru. Este de inteles ca unii nativi rateaza acest moment si-si petrec viata trecind de la o aventura profesionala la alta.

Unei asemenea firi ii trebuie o profesie in care sa-si poata manifesta din plin calitatile de adaptare si de abilitate, satisfacindu-si, pe de alta parte, gustul pentru mobilitate, varietate si schimbare. Asadar, i se potriveste o munca polivalenta, variata si itineranta. Daca aceste conditii de baza nu sint indeplinite, ne putem astepta ca tipul Gemeni sa vrea „sa schimbe aerul” si sa devina astfel un instabil profesional.

Iata, in linii mari, imaginea sa profesionala:

Profesii

Tendinta profesionaia: Nevoie de miscare, de schimburi, de contacte, de relatii.
Functii profesionale: A vedea, a auzi, a intelege, a vorbi.
Obiecte profesionale: Pana, hirtia, cartile, ziarele, telefonul, posta, mijloacele de locomotie, masinile de scris, de calculat, de tiparit, jucariile.
Actiuni profesionale: A citi, a scrie, a socoti, a analiza, a vorbi, a discuta, a traduce, a interpreta, a transmite, a adapta, a schimba reciproc, a deplasa.
Locuri profesionale: Librarie, editura, tipografie, biblioteca, redactie, P.T.T., birou, cabinet imobiliar, gara, radio, piata, colonie de vacanta, scoala, drum.