Împachetările cu cartofi

Cartofii sunt folositi pentru vindecarea inflamatiilor si alinarea durerilor. Impachetarile cu cartofi au fost, de-a lungul timpului, un remediu popular pentru alinarea tuturor durerilor musculare si ale oaselor. Cartofii retin caldura pentru o lunga perioada de timp, permitandu-i acesteia sa penetreze adanc in tesuturi.

Pentru a realiza aceste impachetari, fierbeti o jumatate de kilogram de cartofi in coaja pana se inmoaie. Pasati-i si intindeti-i pe o panza. Aplicati apoi acest bandaj pe zona afectata si infasurati totul cu o patura de lana. Schimbati bandajul numai dupa ce s-a racit complet.

Un important remediu extern pentru artrita consta în aplicarea unui cartof crud, taiat felii, peste piele; se tine acolo pana ce feliile devin moi si se indeparteaza. Se repeta operatia. Ca tratament intern, folositi apa in care au fost fierte cojile mai multor cartofi noi. Aceasta apa se bea cu o jumatate de ora inainte de micul dejun, dupa care se recomanda o plimbare scurta. Prin aceasta, depunerile reziduale vor fi inlaturate.