Masajul parului

Masajul se poate executa de preferinţă pe părul uscat sau folosind anumite preparate. Este bine să fie efectuat seara, mai ales după o zi obositoare, având o acţiune calmantă.

În caz de seboree nu se va efectua masaj în regiunea temporală pentru a nu accelera fluxul sanguin şi a nu excita secreţia glandelor.

Părului gras îi vom efectua un masaj uşor cu o loţiune specială. Masajul părului uscat va fi realizat în profunzime, iar în cazul căderii părului se va renunţa la masaj, o simplă aplicare a produsului folosit în tratamentul respectiv fiind suficientă.

–        se aplică ambele mâini pe cap: mâna dreaptă în regiunea frontală, iar cea stângă în regiunea occipitală rămân pe pielea capului;

–        se efectuează mişcări de îndreptare spre creştet, apăsând energic asupra pielii;

–        tot cu degetele bine fixate, se execută apoi aceleaşi mişcări având însă mâinile plasate pe părţile laterale ale capului, deasupra urechilor;

–        cu degetele aşezate în aceeaşi poziţie se execută apoi mişcări circulare. Se desparte părul în cărări, asupra cărora, deoparte şi de alta, se execută o mişcare de pliere, până ce degetele se întâlnesc, apoi mâna stângă împinge pielea înspre ceafă, iar mâna dreaptă înspre creştet.

Masajul manual se termină printr-o serie de mişcări de mâniere, care pornesc de la ceafă spre fiecare umăr.