Scorpion – Profesie

Revolta si riscul

Orientare

Pentru adolescentul din Scorpion plasat in fata alegerii unei cariere se prezinta doua posibilitati. Se simte atras irezistibil spre o profesie; daca va fi nevoie, va depasi toate obstacolele pentru a o exercita si va fi indreptatit s-o faca, fiindca cel rnai adesea e vorba de o vocatie autentica. Daca nu, datorita ambivalentei sale, ii vine destul de greu sa-si delimiteze preferintele si sa gaseasca o meserie care sa nu fie in acelasi tirnp expresia unei atractii si a unei repulsii; optiunea profesionala este deci o adevarata problema, pina in ziua cind va fi constrins sa aleaga. Se intimpla frecvent ca, prin reactie, sa aleaga o meserie diferita de cea exercitata de tatal lui.

Este facut pentru o cariera in care sa poata da curs liber agresivitatii, adica sa-si afirme violenta infruntind obiecte, lucruri, oameni. O meserie frumoasa este, in ochii lui, o experienta din care primejdia nu e exclusa si unde exista risc, pentru el si pentru ceilalti. Se poate bizui pe rezistenta, pe puterea de a indura si pe obstinatie; o meserie dura ii convine. Poate sa mizeze si pe indeminare, pe tactul sau special si pe fler, nu se teme sa abordeze cariera care il va confrunta cu responsabilitati grave si-i va permite sa joace un rol ingrat, dar necesar.

Profesii

Tendinte: agresivitate, virilitate, nevoie de putere; distrugere, regenerare.
Functii. A simti, a adulmeca, a judeca.
Obiecte ale muncii: Sufletul, sexul, secretele si misterele.
Actiuni: Analiza profunda, investigatia, critica, distrugerea, creatia. Locuri: Canale, subterane, grote, puturi, cimitire, abatoare, sali de operatie, laboratoare, case de corectie, banci…

Solutii:

a) Gropar, gunoier, servicii de igiena.
b) Veterinar, farmacist, medic, chirurg, moasa, ginecolog, dentist, chimist
c) Politist, agent secret, detectiv, avocat, consilier in probleme de orientare profesionala, grafolog, radiestezist, acupunctor, psihanalist, psihiatru, sexolog, criminolog, oculist, speolog.