Tipuri mixte de nativi din zodia Berbecului

Ne cunoastem semnul solar si ne putem cunoaste semnul Ascendent. Valorile acestor doua semne se combina indeobste pentru a individualiza formula psihologica a fiecaruia. Vom defini mai jos aceasta asociere speciala.

BERBEC-TAUR
Ascendent Berbec si Soare Taur sau Soare Berbec si Ascendent Taur

Primele doua semne combinate aduc un suflu de viata intensa, un temperament viguros, o vitalitate puternica. Din aceasta combinatie apar senzitivii, pasionatii, juisorii (D’Annunzio, Giono, Ninon de Lenclos, Vlaminck). Dar au o incapatinare autoritara, o forta de convingere iradianta, o mare capacitate de lucru, o vointa combativa si constructiva, o activitate fecunda, un dinamism edificator (Hitler, Lenin, Ribbentrop, Thorez sau James Buchanan si Ulysses Grant, presedinti americani).

BERBEC-GEMENl
Ascendent Berbec si Soare Cemeni sau Soare Berbec si Ascendent Gemeni

Primaritatea celor doua semne se conjuga spre a da o fire rapida, prompta, foarte mobila, instabila, expusa impulsivitatii, fluctuatiilor ritmice ale exaltarii si depresiunii sau variatiilor de dispozitie. Se remarca o juvenilitate persistenta: vivacitate, mobilitate, curiozitate, imprastiere, entuziasm candid, spirit de replica, gasirea momentului potrivit, oportun, improvizatie… Sensibilitatea cerebrala este inclinata spre eclectism si prozelitism. Flacara spiritului scapara, scinteiaza, radiaza si pune in valoare o inteligenta coplesitoare, inventiva, intuitiva (Blum, Caillauz, Gallieni).

BERBEC-RAC
Ascendent Berbec si Soare Rac sau Soare Berbec si Ascendent Rac

Exista o incompatibilitate intre aceste doua firi in mod esential diferite: una, care face salturi inainte, este indrazneata, temerara, iubeste riscul, traieste pentru viitor si progres… si cealalta, care se retrage, se inchide in sine, traieste intr-un refugiu interior, intr-o sensibilitate vulnerabila, traieste pentru trecut, pentru conservare si amintiri… De unde o dualitate care se exprima prin iesiri din si retrageri in sine, faze de exteriorizare motrice si faze de contemplare si de vis, de ambalari si depresii (Goya, Proust, Van Gogh).

BERBEC-LEU
Ascendent Berbec si Soare Leu sau Soare Berbec si Ascendent Leu

Focul temperamentului domneste suveran si radiaza cu forta o energie combativa, indrazneata, generoasa. Vointa este suverana si autoritara; ea se afirma in independenta caracterului si in simtul innascut de a comanda, in special cind nativul este patruns de constiinta unei misiuni superioare. Se inflacareaza pentru ideile nobile, realizarile generoase, actiunile care fac vilva, chestiunile de onoare sau de prestigiu. De adaugat nevoia frenetica de a-si desfasura toata forta intr-un sentiment de demnitate si intr-un entuziasm antrenant (Bismarck, Bolivar, Claudel, Wilhclm I, Lannes, Thiers).

BERBEC-FECIOARA
Ascendent Berbec si Soare Fecioara sau Soare Berbec si Ascendent Fecioara

Sint atit de putine afinitati intre cele doua semne incit asocierea lor e dificila. Cel mai adesea vedem manifestindu-se o dubla natura, una apartinind Berbecului – impulsiva, indrazneata, aventuroasa etc. – si alta Fecioarei: timida, inhibata, chibzuita, prudenta, masurata, practica. Atunci cind cele doua valori ajung sa se combine, ele permit realizarea practica a unor idei novatoare in aceeasi masura in care satisfac nevoia de aventura, de libertate si de explorare, in disciplina, siguranta si organizare. Uneori, dimpotriva, se produce un conflict interior, agravat de scrupule si de simtaminte de culpabilitate (Baudelaire, Descartes).

BERBEC-BALANTA
Ascendent Berbec si Soare Balanta sau Soare Berbec si Ascendent Balanta

Iata tipul bipolaritatii psihologice, cind nu este cel al disocierii psihice. Se produce un joc de bascula intre o fire primavaratica, cea a Berbecului incandescent si uneori incendiar…, si o fire tomnatica, cea a Balantei, alcatuita in intregime din sociabilitate, moderatie, imblinzire, impacare, nuante… (Drieu la Rochelle, Gogol, Lamartine).

BERBEC-SCORPION
Ascendent Berbec si Soare Scorpion sau Soare Berbec si Ascendent Scorpion

Asocierea dintre cele doua semne martiene inzeceste tendintele agresive, instinctive si pasionale, care se manifesta in special prin rebeliune, revolta, indisciplina, autoritarism, chiar autodistrugere. Caracterul este dintr-o bucata, dirz in hotaririle sale, critic in judecati, brusc in atractii si repulsii, violent in manifestari. Vointa sa este implacabila, ostilitatea redutabila, pasiunile primejdioase. Instinctele sale pot sa fie in acelasi timp constructive si distructive (Gambetta, Becque).

BERBEC-SAGETATOR
Ascendent Berbec si Soare Sagetator sau Soare Berbec si Ascendent Sagetator

Temperamentul de foc se exalteaza si se innobileaza incercind sa cucereasca inaltimile sau sa exploreze departarile. Firea este spontana, avida de libertate, indragostita de ideal, cu un anume simt al avintarii. Cauta sa comunice, sa seduca, prin verva antrenanta, elocinta convingatoare, credinta de misionar. ii plac luptele eroice, marile aspiratii, intreprinderile prestigioase (Honegger, Zola).

BERBEC-CAPRICORN
Ascendent Berbec si Soare Capricorn sau Soare Berbec si Ascendent Capricorn

Contradictia flagranta dintre semnul cald exploziv si semnul rece concentrat da de cele mai multe ori expresie unei dualitati interioare in care personajul impulsiv, instinctiv, pasionat, alterneaza cu personajul chibzuit, meditativ, sobru, hibernal. Se poate intimpla ca cele doua personaje sa se armonizeze, ceea ce produce o vointa dura si viteaza, care se concentreaza riguros in vederea atingerii unui tel ambitios. Caracterul nu se acomodeaza cu jumatatile de masura, nici cu mediocritatea, dar nu este lipsit de fanatism (Joseph de Maistrc, Mallarme, Maurras, Napoleon al III-lea, Savonarola).

BERBEC-VARSATOR
Ascendent Berbec si Soare Varsator sau Soare Berbec si Ascendent Varsator

Placerea independentei si dragostea de libertate se manifesta printr-o activitate indrazneata, provocatoare, revolutionara. Spiritul este idealist, entuziast, inventiv, original, inflacarat de ideile noi si vederile progresiste. Este un novator, uneori utopic si naiv, alteori ingenios si experimentator, inclinat spre inedit, citeodata orbit parca de un miraj interior. Acest om generos este un idealist in plan social, filozofic sau stiintific, capabil de frumoase actiuni dezinteresate (Jules Ferry, Gassendi).

BERBEC-PESTI
Ascendent Berbec si Soare Pesti sau Soare Berbec si Ascendent Pesti

In acest caz lumea apei, a ezitarii, a incertitudinii se intilneste cu lumea focului, a hotaririi, a stralucirii, a ardorii angajate, ceea ce produce o fire cel putin enigmatica. Focul interior poate sa se anime prin daruire de sine, abnegatie, sacrificiu: apararea celui slab, protectia celui asuprit… Este un suflet binevoitor, capabil de actiuni umanitare, are o inteligenta profetica in stare sa imbratiseze o sinteza plina de fervoare, o viziune universala, o evaziune spre lumea de dincolo (Briand, Copernic, Einstein, Gorki, Vigny, Van Gogh, Washington).