Tipuri mixte de nativi din zodia Fecioarei

Ne cunoastem semnul solar si ne putem cunoaste semnul Ascendent. Valorile acestor doua semne se combina de obicei si individualizeaza astfel formula psihologica a fiecaruia. Aici definim aceasta asociere particulara.

FECIOARA-BERBEC
Ascendent Fecioara si Soare Berbec sau Soare Fecioara si Ascendent Berbec.
Exista atit de putine afinitati intre cele doua semne, incit combinarea lor e dificila. Cel mai adesea, subiectul este expresia unei duble naturi, una apartinind Fecioarei – inhibata, timida, rezervata, prudenta, chibzuita, practica..,, alta Berbecului – impulsiva, indrazneata, aventuroasa, combativa, pasionata… Cind se stabileste o unire intre cele doua simboluri, ea permite realizarea practica a ideilor novatoare si satisface nevoia de aventura, de libertate si de explorare, in disciplina, organizare si siguranta, cu conditia sa nu existe un conflict interior agravat de scrupule si sentimente de culpabilitate (Descartes).

FECIOARA-TAUR
Ascendent Fecioara si Soare Taur sau Soare Fecioara si Ascendent Taur
Fire simpla, pasnica, solida, practica, concreta, bine instalata in realitate, cu ambitii materiale precise. Dragoste de munca si de realizari; in sens utilitar, bun simt, economie, ordine, stabilitate (Doumergue).

FECIOARA-GEMENI
Ascendent Fecioara si Soare Gemeni sau Soare Fecioara si Ascendent Gemeni
Aceasta combinatie zodiacala scoate in evidenta firea mercuriana a carei paleta de tendinte se extinde atit asupra intereselor materiale, cit si asupra celor intelectuale. Forta subiectului este de a avea simt practic si idei, silinta si abilitate, o facultate de adaptare slujita de o inteligenta observatoare si critica (Daladier, Laval); dar aptitudinile acestea pot fi afectate de un complex de inferioritate. La emotiv, aceasta combinatie poate produce nervozitate si rau psihic.

FECIOARA-RAC
Ascendent Fecioara si Soare Rac sau Soare Fecioara si Ascendent Rac
In acest caz avem de-a face cu o fire introvertita, alcatuita numai din delicatete, tact, dar prea adesea expusa unor sentimente de inferioritate: exces de modestie, retragere in fata celorlalti, scrupule, inhibitie nervoasa, susceptibilitate pentru lucruri marunte, autochinuire. Emotivitatea nestapinita poate deveni bolnavicioasa si morbida. Nativul tinde sa cultive un ideal de viata particulara si intima; isi poate organiza lumea viselor si sa o faca perfect confortabila conciliind logica si sensibilitatea (Chateaubriand, Clara Schumann).

FECIOARA-LEU
Ascendent Fecioara si Soare Leu sau Soare Fecioara si Ascendent Leu
Aici asistam la domnia triumfatoare a Eului, in pofida a ceea ce poate aduce Fecioara ca rezerva, masura si corectie a tendintei expansive a Leului. Este triumful vointei calite in afirmarea valorilor personale, siguranta unui caracter a carui putere sau tinuta (daca nu ambele simultan) se impun. Nativul se poate implini la fel de bine ca om clasic, model de maturitate, de forta ordonata si echilibrata, sau se poate cufunda in cultul nevoilor sale egoiste (Borgia, Francisc I, Ludovic al XlV-lea, Cecile Sorel).

FECIOARA-BALANTA
Ascendent Fecioara si Soare Balanta sau Soare Fecioara si Ascendent Balanta
Aceasta constelatie imbina valorile de control, disciplina si ordine, cu valorile de echilibru, armonie si gratie. Personalitatea aspira la unirea dintre rational si sensibil; ea isi „rationeaza” sentimentele si isi „sentimentalizeaza” ratiunea. Caracterul este echilibrat, indragostit de calea de mijloc, echitabil, sociabil, serviabil, intelegator (Diderot, Rameau).

FECIOARA-SCORPION
Ascendent Fecioara si Soare Scorpion sau Soare Fecioara si Ascendent Scorpion
Nativul traieste cei doi timpi ai „complexului intestinal”; in functie de jocul basculant dintre inhibitie si impuls, doua personaje opuse alterneaza sacadat (dar pot sa coexiste pe doua planuri diferite); unul rational, rezervat, econom, punctual, formalist, temporizator, maniac, civic…, celalalt instinctiv, agresiv, cheltuitor, nedisciplinat, dezordonat, relaxat, anarhist… (Goethe, Maeterlinck, Mauriac, Richelieu, Sainte-Beuve).

FECIOARA-SAGETATOR
Ascendent Fecioara si Soare Sagetator sau Soare Fecioara si Ascendent Sagetator
Morala este pivotul acestui caracter, marcat de grija de a actiona in mod cinstit, in acord cu constiinta sa, si de a urmari realizarea practica a unui ideal spiritual nuantat de puritate. Uneori, doua firi se lupta intre ele, in personalitatea nativului, una mediocra, cealalta olimpiana (Jaures).

FECIOARA-CAPRICORN
Ascendent Fecioara si Soare Capricorn sau Soare Fecioara si Ascendent Capricorn
Desi impins spre o viata simpla de muncitor, nativul este cuprins de ambitii imperioase si urmareste sa dobindeasca o competenta la nivelul responsabilitatilor pe care le doreste. Este disciplinat, ascetic, sever, constiincios, riguros, exigent, intransigent. Cu luciditate si fermitate, priveste tinta de atins si ii consacra intreaga sa viata (Stalin, Tolstoi).

FECIOAR A-VARSATOR
Ascendent Fecioara si Soore Varsator sau Soare Fecioara si Ascendent Varsator
Fire curioasa, nelinistita, subtila, intelegatoare si perspicace, insufletita de un ideal sau de grija de a atinge un adevar superior. Simtul uman exista in cel mai inalt grad si se traduce printr-o dorinta de a-i ajuta pe ceilalti, printr-o actiune sociala si umanitara (Roosevelt).

FECIOARA-PESTI
Ascendent Fecioara si Soare Pesti sau Soare Fecioara si Ascendent Pesti
Aceasta opozitie face sa coexiste la nativ doua universuri antinomice: unul limitat, precis, logic, riguros, linistitor, celalalt oceanic, imprecis, irational, nesigur, ciudat… Dar aceste doua firi sint preocupate si de problemele mizeriei, suferintei, raului si au un simt umanitar (Ronsard).