Tipuri mixte de nativi din zodia Gemenilor

Intrucit va cunoasteti semnul solar si va puteti cunoaste semnul Ascendent, va este posibil sa evaluati formula psihologica pe care o da combinatia dintre cele doua semne (exemplele citate nu se refera neaparat la semnele solar si ascendent, dar corespund cu dominanta celor doua).

GEMENI-BERBEC
Ascendent Gemeni si Soare Berbec sau Soare Gemeni si Ascendent Berbec

Primaritatea celor doua semne se conjuga spre a da o fire rapida, prompta, vesnic in miscare, discontinua, instabila, expusa impulsivitatii, fluctuatiilor ritmice intre exaltare si depresie, variatiilor de dispozitie. Se remarca un aspect juvenil persistent: vioiciune, mobilitate, curiozitate, difuziune, entuziasm, raspunsuri prompte, improvizatie… Sensibilitatea cerebrala se indreapta spre eclectism, chiar prozelitism. Flacara spiritului scinteiaza, iradiaza si pune in valoare o inteligenta elocventa, inventiva, intuitiva (Blum, Caillaux, Rivarol).

GEMENI-TAUR
Ascendent Gemeni si Soare Taur sau Soare Gemeni si Ascendent Taur

Semnului celui mai mobil i se juxtapune cel mai fix, celui mai instabil cel mai stabil, celui mai dezradacinat cel mai inradacinat. In majoritatea cazurilor, rezulta doua individualitati autonome care isi au fiecare zona sa de manifestare; subiectul este atunci infidel ici si fidel colo, detasat intr-o parte si atasat intr-alta, cerebral in cutare sfera si instinctiv in cutare alta. Poate fi simultan spiritual si greoi, aerian si terestru. Ne gindim la Courbet, pictor socialist si realist, a carui arta instinctiva se ataseaza de o idee, de o propaganda. Ne gindim la Marx, legat toata viata de opera sa economica si traind ratacitor… Poate sa se constate si o rafinare, o spiritualizare a sensibilitatii voluptuoase (Massenet, Verhaeren).

GEMENI-RAC
Ascendent Gemeni si Soare Rac sau Soare Gemeni si Ascendent Rac

Asocierea valorilor mercuriana si lunara a acestor doua semne denota o fire tinara, cu trasaturi copilaroase. Personalitatea e putin structurata; e adesea miscatoare, instabila, nu prea stapina pe ea insasi si foarte „dependenta”. in schimb, e plastica, disponibila, receptiva, impresionabila, daruita in intregime vibratiilor din jur. Nativul este inserat indeaproape in mediul sau ambiant care il poate imbogati sau saraci. Inteligenta si sensibilitatea sa sint vii; ele se pot uni in vederea unei vieti interioare uimitoare; pot si sa se divizeze, producind pe de o parte un spirit abil si usor, pe de alta o viata sensibila intensa (Cocteau, Corot, Dufy, Pissarro, J.-J. Rousseau, Schumann).

GEMEM-LEU
Ascendent Gemeni si Soare Leu Soare Gemeni si Ascendent Leu

In timp ce formula precedenta – Gemeni-Rac- orienteaza spre tipul Castor, aceasta inclina mai degraba spre tipul POLLUX. Combinatia Gemeni-Leu este destul de armonioasa si asociaza valori de tinerete si de maturitate. Ea produce un caracter viguros, nobil, trufas, generos, iradiant, cu reflexe rapide, reactii suple, o inteligenta vie si o anume fluiditate psihica (Durer, Gauguin, Monteverdi).

GEMENl-FECIOARÂ
Ascendent Gemem si Soare Fecioara sau Soare Gemeni si Ascendent Fecioara

Aceasta combinatie zodiacala scoate in relief firea mercuriana a carei paleta de tendinte se extinde atit asupra intereselor materiale, cit si asuprai celor intelectuale. Inteligenta este pusa in serviciul simtului practic care se bazeaza pe calitati de judecata, de critica si de observatie (Daladier, Laval), dar se intimpla si ca aptitudinile sa fie afectate de un complex de inferioritate. La emotiv, aceasta combinatie poate sa produca nervozitate si tulburari psiihice („raul secolului” la Chateaubriand, de exemplu).

GEMENI-BALANTA
Ascendent Gemeni si Soare Balanta sau Soare Gemeni si Ascendent Balanta

Elementul Aer triumfa in aceasta asociere care produce o fire vibranta, comunicativa, mobila, concilianta, indulgenta, sensibila la opinie si lia obiceiuri. Nativul se mladiaza, menajeaza susceptibilitatile, fara sa-si abandoneze insa modul de a gindi si actiona. Are nevoie sa realizeze armonia spirituala facind sa-i infloreasca afinitatile afective (Le Corbusier, Verdi).

GEMENI-SCORPION
Ascendent Gemeni si Soare Scorpion sau Soare Gemeni si Ascendent Scorpion

Aceasta asociere denota o fire nelinistita, predispusa la stari nevrotice. Nelinistea profunda poate servi o mare curiozitate a spiritului si poate tfavoriza pasiunea cunoasterii: cercetarea mecanismelor intime ale lucrurilor, critica fundamentelor cercetarii… Aceasta neliniste poate sa duca si la o actiune reformatoare si justitiara. Ea tinde sa se exprime printr-o agresivitate eliberatoare (Sartre, Celine).

GEMENI-SAGETATOR
Ascendent Gemeni si Soare Sagetator sau Soare Gemeni si Ascendent Sagetator

E prin excelenta constelatia dualitatii interioare a diviziunii, dedublarii, chiar a disocierii personalitatii. Nativul simte parca in sinea lui doua individualitati opuse si contradictorii; de unde incertitudine, indecizie, fantezie,, duplicitate sau comedie (Gerard Philipe, Musset, Schumann).

GEMENI-CAPRICORN
Ascendent Gemeni si Soare Capricorn sau Soare Gemeni si Ascendent Capricorn

Coexista doua personaje interioare care, fara sa se opuna neaparat, se doresc straine unul fata de celalalt. Unul Gemeni, alcatuit tot din tinerete, mobilitate, adaptabilitate, usuratate… Celalalt Capricorn, personaj hibernal, disciplinat, sever, serios, stabil, ferm… Unitatea interioara poate sa produca o ambitie supla, o putere abila.(E. Loubet)

GEMENI-VARSATOR
Ascendent Gemeni si Soare Varsator sau Soare Gemeni si Ascendent Varsator

Domnia Aerului face sa prevaleze o sensibilitate vie, o simpatie generoasa, in pofida independentei funciare. Adesea spiritul se indreapta spre ideile avansate, vederile noi, mai mult sau mai putin inedite (Rossini, Jules Verne).

GEMENI-PESTI
Ascendent Gemeni si Soare Pesti sau Soare Gemeni si Ascendent Pesti

Aceasta pozitie disonanta dauneaza mai ales afirmarii caracterului, pe care il face veleitar, indecis, instabil, datorita supunerii absolute fata de variatiile dualitatii interioare. Crizele de constiinta pot pune nativul intr-o pozitie de inferioritate (Oscar Wilde).