Tipuri mixte de nativi din zodia Pestilor

Ne cunoastem semnul solar si ne putem cunoaste semnul Ascendent. Valorile celor doua semne se combina spre a individualiza formula psihologica a fiecaruia. Definim mai jos aceasta asociatie speciala.

PESTI-BERBEC
Ascendent Pesti si Soare Berbec sau Soare Pesti si Ascendent Berbec

Este vorba de lumea apei, a indeciziei, a ezitarii, a incertitudinii, invecinata cu lumea focului, a hotaririi, a stralucirii, a ardorii angajate. De unde o fire cel putin enigmatica. Focul interior se poate insufleti prin daruire de sine, abnegatie, sacrificiu… Este un suflet binevoitor, capabil de actiune umanitara; are o inteligenta profetica, gata oricind sa imbratiseze o sinteza ferventa, o viziune universala, o evadare spre lumea de dincolo (Briand, Copernic, Einstein, Gorki, Vigny, Van Gogh).

PESTl-TAUR
Ascendent Pesti si Soare Taur sau Soare Pesti si Ascendent Taur

Sensibilitatea capata aici un caracter difuz, prezentindu-se prin valuri care napadesc personalitatea. Ea lasa nativul putin descumpanit in fata unei lumi de aspiratii fara limite, fara forme precise, fara inceput, nici sfirsit. Dar sensibilitatea asta poate fi foarte fecunda, iar daca se exprima cel mai des la modul senzual, ea ia si infatisarea bunatatii care merge pina la sacrificiul de sine. (Hodler, Washington)

PESTI-GEMENI
Ascendent Pesti si Soare Gemeni sau Soare Pesti si Ascendent Gemeni

Aceasta dispozitie disonanta dauneaza mai ales afirmarii caracterului, pe care il face veleitar, indecis, instabil, ca urmare a supunerii la variatiile dualitatii interioare si la influenta anturajului. Sensibilitatea nervoasa e mare, daca nu excesiva. Crizele de constiinta il pot plasa pe subiect in pozitie de inferioritate si pot aduce prejudicii afirmarii personalitatii (Oscar Wilde).

PESTI-RAC
Ascendent Pesti si Soare Rac sau Soare Pesti si Ascendent Rac

Aceasta faptura acvatica se lasa purtata de viata, fiind sensibila la ambianta, dar permeabilitatea ei o face prea des sovaielnica, evaziva, instabila, miscatoare, haotica. Cind nu este stapinita, emotivitatea e invadatoare; il face pe nativ impresionabil, ii da imaginatie, inspiratie, misticism. Sensibilitatea devine repede devotament, compasiune, idealism umanitar (La Fontaine, Modigliani, Montaigne).

PESTI-LEU
Ascendent Pesti si Soare Leu sau Soare Pesti si Ascendent Leu

Doua firi straine una de alta coexista in acelasi subiect; una obscura, nesigura, sovaielnica, in maniera Pestilor; cealalta deschisa, directa, impunatoare, voluntara, chiar radioasa, in maniera Leului. Straniul domneste intr-un meniu si splendidul in altul. Unitatea interioara poate fi indeplinita in sacrificarea eroica a eului sau in depasirea sa halucinatorie, daca nu in daruirea de sine in favoarea unei comunitati, a unui ideal mistic (Petrarca).

PESTl-FECIOARA
Ascendent Pesti si Soare Fecioara sau Soare Pesti si Ascendent Fecioara

Aceasta opozitie zodiacala face sa coexiste la nativ doua universuri antinomice: unul oceanic, irational, imprecis, nesigur, straniu…, celalalt limitat, logic, precis, riguros, linistitor… Dar ambele firi pot sa fie la fel de preocupate de problemele mizeriei, suferintei, raului, si produc un simt umanitar (Camille Flammarion, Ronsard).

PESTI-BALANTA
Ascendent Pesti si Soare Balanta sau Soare Pesti si Ascendent Balanta

Aici Balanta este mai sovaielnica si nehotarita ca nicicind, datorita unui Eu nesigur si veleitar, care se cauta. Vointa poate deci sa fie destul de incerta si caracterul lunecos, fiindca sensibilitatea predomina la aceasta fire emotiva, impresionabila si vulnerabila. Ea ia de obicei aspectul bunatatii, al uitarii si al daruirii de sine in dragoste.

PESTI-SCORPION
Ascendent Pesti si Soare Scorpion sau Soare Pesti si Ascendent Scorpion

Este o fire acvatica, nelinistita, chinuita, complexa, framintata de tulburari interioare ample si profunde, adevarat bulion de cultura pentru pasiunile nemasurate, aspiratiile nedefinite, afinitatile stranii, atractiile morbide… Dar obiectul se poate elibera de fantomele sale croindu-si drum spre colectiv si identificindu-se cu comunitatea (Bernanos, Hugo, Poe).

PESTl-SAGETATOR
Ascendent Pesti si Soare Sagetator sau Soare Pesti si Ascendent Sagetator

Cele doua semne jupiteriene reunite acuza forta, amploarea, puterea, grandoarea personalitatii, toata in expansiune, inclinata spre vaste realizari sau idei ori sentimente sublime. Gust pentm gigantic, simt umanitar ori pasiune mistica; nativul cauta cea mai mare dimensiune ca sa infloreasca in ea (Lindbergh, Vinci, Clement al VIII-lea, Iuliu al III-lea, Leon al XIII-lea).

PESTI-CAPRICORN
Ascendent Pesti si Soare Capricorn sau Soare Pesti si Ascendent Capricorn

Doua lumi diferite sint in prezenta si pot sa nu gaseasca un limbaj comun, nativul fiind in acelasi timp riguros si imprecis, concentrat si nelimitat… Dar disciplina capricorniana se poate confrunta cu domeniul oceanic, insondabil, mistic al Pestilor. Se poate observa si pasiunea devotamentului, a sacrificiului (Bach, Carol Quintul, Michelangelo, Sfinta Tereza din Lisieux).

PESTl-VARSATOR
Ascendent Pesti si Soare Varsator sau Soare Pesti si Ascendent Varsator

Asocierea dintre cele doua ultime semne zodiacale face sa prevaleze valorile colectiviste sau universaliste, nativul voind sa faca inconjurul lumii cu functia sa psihica predominanta. Sensibilitatea se contopeste in sufletul unui grup, se lasa in voia uitarii, a daruirii de sine (Chopin, Mendelssohn, Haendel). Gindul se ocupa sa imbratiseze vederi de ansamblu, sa inteleaga probleme generale (Darwin, Galilei, Renan, Voltaire). Actiunea se preocupa sa pecetluiasca legatura comunitatilor spirituale (Baden-PowelI).