Tipuri mixte de nativi din zodia Racilor

De vreme ce va cunoasteti semnul solar si puteti cunoaste semnul Ascendent, va este posibil, combinindu-le sa obtineti o formula psihologica mai individuala. Este combinatia pe care vom cauta sa o definim aici.

RAC-BERBEC
Ascendent Rac si Soare Berbec sau Soare Rac si Ascendent Berbec

Exista incompatibilitate intre aceste doua firi antinomice: una care se retrage, se repliaza, traieste intr-un refugiu interior, intr-o sensibilitate vulnerabila, este conservatoare, inclinata spre trecut, obiceiuri, amintiri…, cealalta care sare in fata, temerara, traieste pentru progres si pentru viitor… De unde o dualitate care se exprima prin escapade si capricii, faze de visare, de contemplare si accese de exteriorizare motrice, depresiuni si ambalari (Goya, Ludovic al XV-lea, Van Gogh).

RAC-TAUR
Ascendent Rac si Soare Taur sau Soare Rac si Ascendent Taur

Aici predomina valorile lunare, plastice, senzoriale, materne uneori sub o forma vegetativa, digestiva. Sensibilitate, imaginatie, vis, sentimentalitate romanesca, dragoste pentru viata simpla si mistica. Fire rezervata, pasiva, receptiva. Atasament, dragoste de casa, conservatorism, economie, fecunditate (Faure, Proust, Jean-Jacques Rousseau).

RAC-GEMENl
Ascendent Rac s’t Soare Gemem sau Soare Rac si Ascendent Gemeni

Asocierea valorilor lunara si mercuriana denota o fire tinara, cu trasaturi de copil sau de adolescent. Personalitatea, putin structurata, este adesea vaga, instabila, dependenta, putin stapina pe ea insasi. in schimb, e multipla, plastica, receptiva, atenta la vibratiile anturajului. Nativul este strins inserat in mediu, care poate vizibil sa-l imbogateasca sau sa-l saraceasca. Inteligenta sau sensibilitatea lui sint vii, repede excitabile, si se pot conjuga intr-o viata interioara intensa; pot si sa se desparta, relevind un spirit abil si lejer, pe de o parte si o viata profunda, pe de alta (Cocteau, Duiy, Pissarro, Schumann).

RAC-LEU
Ascendent Rac si Soare Leu sau Soare Rac si Ascendent Leu

Un veritabil lanus psihologic compus dintr-o fire noctuma, un suflet tacut si retras si dintr-o fire diurna, cu o vointa spectaculara in afirmare. Caracterul este prins intre supunere si independenta. Legatura dintre aceste doua firi produce o sensibiiitate avida sa radieze, o emotivitate care cauta aprobarea sau obiectivarea: visul Racului aspira la implinirea totala (Claude!, Debussy, Michelet).

Rac-Fecioara
Asce-ndcnt Rac si Soare Fecioara sau Soare Rac si Aacendent Fecioara

Aecm de a face cu un introvertil, delicat, plin de tact, orientat spre un ideal interior, dar prea des inclinat spre un complex de inferioritate, de inhibitie nervoasa si de puritate; exces de modestie, de retragere, de scrupule, de susceptibililate preocupata de fleacuri. Nativul are tendinta sa se inchida in viata sa particulara, sa-‘si cultive intimitatea; poate sa-si organlzeze lumea visului si chiar s-o faca si confortabila, conciliind sensibilitatea cu logica (Clara Schumann).

RAC-BALANTÂ
Ascendent Rac si Soare Balanta sau Soare Rac si Ascendent Balanta

Fire precumpanitor sentimenlala si feminina, impartita intre placerea intimitatii familiale, a vietii de casa si placerea societatiL a mondenitatii. Caracterul este amabil, comod, impacluitor, dar are o vointa indecisa, ezitanta, veleitara. Aspiratiile individuale si nevoia de exteriorizare cauta un echilibru armonios si traduc doua curente de sensibilitati suprapuse: melodia interioara care curge linistit si firea epidermica vibrind la unison cu lumea exterioara (Berg-son).

RAC-SCORPSON
Ascemient Rac si Soare Scorpion san Soare Rac si Ascendent Scorpion

Predomina simtul valorilor nocturne. care se traduce prin atractia pentru mister, sau profunzimile vietii interioare. Fire tacuta, enigmatica, animata de pasiuni profunde, dureroase. Caracterul este tenace, dintr-o bucata, cu sentimente ancorate in unghiurile cele mai profunde ale sufletului- Magnetism atractiv, fecunditate, creatie (Rembrandt).

RAC-SÂGETÂTOR
Asccndent Rac si Soare Sagetator sau Soare Rac si Ascendent Segetator

Instinctul migrator este profund si se exprima prin gustul nomad pentm calatorii, aventuri si expeditii, fara sa-si renege insa originile. Sensibiiitatea cauta o iesire spre sfera ideala si se poate exprima intr-o credinta generoasa, in bunatatea universala (Corot).

RAC-CAPRICORN
Ascendent Rac si Soare Capricorn sau Soare Rac si Ascendent Capncorn

Nativul poarta in el doua firii antinomice: una emotiva, tandra, vulnerabila, copilaroasa…, cealalta insensibiia, rece, concentrata, severa, batrinicioasa. De aici rezulta o viata interioara profunda, dar chinuita, in care alterneaza usuratatea cu rigoarea. Ambivalenta creata nu-l impiedica insa sa fie dintr-o bucata in dragostea de trecut, constant in alegerea sa, incapatinat in vocatie;dar, dupa inradacinare, trebuie sa accepte desprinderea (HerTiot, Leopardi, Sirnone Weil).

RAC-VÂRSÂTOR
Ascendent Rac si Soare Varsator sau Soare Rac si Ascendent Varsator

Fire ciudata, avind nostaigia paradisului pierdut si traind deja intr-o lume deapoi cereasca, sau legata de familie, de siguranta, de trecut, de traditie …- si totusi tinzind spre emancipare, inovatie, progres… Sensibilitatea este extrema, idealismul poate sa conduca la utopii, cu atit mai mult cu cit caracterul e lipsil de fermitate. Familia si prietenia sint cele doua centre afective (Byron, Schubert).

RAC-PESTI
Ascendent Rac si Soare Pesti sau Soare Rac si Ascendent Pesti

Nativul se lasa dus de viata, fiind sensibii la ambianta, dar permeabilitatea aceasta il face prea des evaziv, instabil, haotic. Nedominata, emotiviratea sa e coplesitoare: ea il face pe nativ impresionabil, daruit cu imaginatie, cu un oarecare misticism. Sensibilitatea se transforma usor in devotament, in compatimire, in idealism umanitar (La Fontaine. Modigliani. Montaigne).