Tipuri mixte de nativi din zodia Sagetatorului

Ne cunoastem semnul solar si putem cunoaste semnul Ascendent. Valorile acestor doua semne se combina spre a individualiza formula psihologica a fiecaruia. Definim aici aceasta asociatie speciala.

SAGETATOR-BERBEC
Ascendent Sagetator si Soare Berbec sau Soare Sagetator si Ascendent Berbec
Temperamentul de foc se exalta si se innobileaza incercind sa cucereasca inaltimile sau sa exploreze departarile. Firea este spontana, avida de libertate, indragostita de ideal, cu un anume simt catre inaltare. Cauta sa cucereasca prin verva sa antrenanta, prin elocventa, prin credinta de misionar. Ii plac luptele eroice, marile aspiratii, intreprinderile prestigioase (Honegger, Zola).

SAGETATOR-TAUR
Ascendent Sagetator si Soare Taur sau Soare Sagetator si Ascendent Taur
Accasta combinatie face sa triumfe tendintele dionisiace si participarea la viata naturii. Comuniunea cu viata universala conduce la exaltarea voluptuoasa si senzuala a personalitatii sau la exaltarea ei morala si spirituala (Beethoven).

SAGETATOR-GEMENI
Ascendent Sagetator si Soare Gemeni sau Soare Sagetator si Ascendent Gemeni
Este prin excelenta constelatia dualitatii interioare, a diviziunii, a dedublarii, chiar si a disocierii personalitatii. Nativul este caracterizat de aceste doua individualitati contradictorii; de unde incertitudine, indecizie, mobilitate, adaptabilitate, fantezie, duplicitate sau simt comic. Tipul superior poate sa impace antitezele interne si sa-si centreze spiritul creator pe o larga compozitie sintetica (Gerard Philipe, Musset, Schumann).

SAGETATOR-RAC
Ascendent Sagetator si Soare Rac sau Soare Sagetator si Ascendent Rac
Instinctul migrator e profund si se exprima prin gustul nomad al calatoriilor, al aventurilor si expeditiilor; dar nativul ramine legat de originile sale, de familie, de resedinta; dorinta de a circula trebuie sa se concilieze cu gustul pentru camin si confortul burghez. Sensibilitatea cauta o inaltare spre sfera ideala si se poate exprima prin noblete sufleteasca, filantropie, credinta generoasa, bunatate raspindita in jur (Corot).

SAGETATOR-LEU
Ascendent Sagetator si Soare Leu sau Soare Sagetator si Ascendent Leu
Aceasta fire radiaza o caldura interioara comunicativa, forta intima a convingerilor si siguranta naturala; sentimentele sint cavaleresti si se pot inflacara pentru cauze mari. Demnitatea lui trebuie sa se desfasoare intr-o morala spontana (Raimu) sau sa se impartaseasca intr-un ideal (Shelley), altfel forta dominanta isi intinde tentaculele la infinit (Rockefeller).

SAGETATOR-FECIOARA
Ascendent Sagetator si Soare Fecioara sau Soare Sagetator si Ascendent Fecioara
Morala este pivotul acestui caracter marcat de grija de a actiona cinstit, in acord cu constiinta, si de a se indrepta spre realizarea practica a unui ideal spiritual cu nuante de puritate. Uneori, in acelasi subiect se lupta doua firi una mediocra si cealalta olimpiana (Jaures, Doamna de Maintenon).

SAGETATOR-BALANTA
Ascendent Sagetator si Soare Balanta sau Soare Sagetator si Ascendent Balanta
In intilnirea aceasta se asociaza cel mai des valorile sociale cu valorile morale; aspiratia spre lume este amplificata de elanul cultural, moral si spiritual, iar simtul social devine expresia unui ideal sau a unei etici. Caracterul este marcat de generozitate, grandoare, noblete, vrind in primul rind sa fie uman (Gandhi, Bossuet).

SAGETATOR-SCORPION
Ascendent Sagetator si Soare Scorpion sau Soare Sagetator si Ascendent Scorpion
Sentimentul de independenta predomina, ei este expresia, in acelasi timp, a unei dragoste profunde de libertate si a unei indiscipline funciare; la nevoie, nativul se poate bate pentru acest sentiment pina la epuizare. Pasiunile sint imperioase, adesea dramatice, dar daca subiectul isi traieste, in maniera lui, „anotimpul in infern”, el tinde spre lumea senina a pacii si a vietii spirituale (Berlioz, Churchill, Conde, Heine, Luther, Racine, Rodin).

SAGETATOR-CAPRICORN
Ascendent Sagetator si Soare Capricorn sau Soare Sagetator si Ascendent Capricorn
Ambitiile Capricornului sint canalizate spre cucerirea de orizonturi vaste sau disciplinate in directia ascensiunii sociale sau spirituale elevate. Acest caracter simte nevoia unei mari pasiuni ca sa dea un sens deplin si unic vietii sale de secerator, de misionar, de ambasador, de sef (Kipling).

SAGETATOR-VARSATOR
Ascendent Sagetator si Soare Varsator sau Soare Sagetator si Ascendent Varsator
Personalitatea tinde sa se implineasca intr-un ideal in care nativul se daruie cu pasiune unor aspiratii si realizari noi, indraznete, generoase, exaltante. Are nevoie de un imperiu unde dragostea sa pentru libertate sa se exercite inovind, reformind, propunind sau aducind solutii originale. Personalitatea sa se retrage in fata puterii rolului sau, a misiunii sale, a darului sau; este capabil de prozelitism (Beaumarchais, Papa Leon al X-lea, Mozart, Robespierre).

SAGETATOR-PESTI
Ascendent Sagetator si Soare Pesti sau Soare Sagetator si Ascendent Pesti
Cele doua semne jupiteriene reunite acuza forta, amploarea, puterea, grandoarea personalitatii, alcatuita in intregime din expansiune, minata spre vaste realizari sau idei ori sentimente sublime. Gust pentru gigantic, simt umanitar ori pasiune mistica, nativul cauta in orice caz dimensiunea cea mai mare ca sa infloreasca (Lindbergh, Papa Clement al VIII-lea, Papa luliu al III-lea, Papa Leon al XIII-lea).