Varsator – Sanatate

Fiind vorba de un semn zodiacal fix, orice modificare care, in general, s-ar produce brusc impotriva acestei fixitati insasi – va avea tendinta sa se instaleze. Si datorita faptului ca nativii din Varsator, in preocuparea lor de originalitate, sint incapabili sa se plieze la viata de zi cu zi (ritm pe care Fecioara, dimpotriva, il adora), ingrijirile impuse vor fi adesea neregulat respectate, dupa toane, susceptibile chiar sa sara de la o extremitate la alta a terapeuticii. Alopatie, homeopatie, post si supraalimentare, odihna si agitatie, practici opuse de fizioterapie pot alterna in functie de dispozitia subiectului. Este de altfel verosimil sa se poata plasa sub semnul Varsatorului faimosul regim de alternante inegale numit „regim disociat”. Plictiseala s-a nascut intr-o zi din uniformitate, ar putea sa fie si, in legatura cu sanatatea, o deviza a Varsatorului. Tot ce i se pare a fi sub semnul progresului il seduce pe subiectul nostru, cel putin pina nu se plidiseste. Caci nevoia de a se ingriji nu comporta pentru el nici o umbra de indoiala; deci nu se va da in laturi de la mijloacele cele mai brutale, daca ii permit sa atinga un rezultat spectacular. Ce client, ce adept al leacurilor minune!

In omul-zodiac, corespondenta Varsatorului are loc la nivelul pulpelor si gleznelor, aceste zone sint la el deosebit de sensibile, supuse socurilor, entorselor, fracturilor, unor leziuni minore care rezulta din reteaua neuro-circulatorie locala si, bineinteles, din actiunea frigului in aceste zone. Cum dialectica axului Leu-Varsator face din circulatia sangvina marea posibilitate de tulburari generale la acesti nativi, trebuie sa se stie ca datorita exilului soarelui in Varsator, tulburarile vor fi caracterizate mai ales de saracia singelui si de supraincarcare cu deseuri, provenind de la o oxigenare insuficienta si creind in general hiperaciditate. Carentele risca deci sa se refere la echilibrul fierului (adica al hemoglobinei); al fosforului, care este primordial pentru sistemul nervos, al calciului, desigur, in contrapartida, si al oligoelementelor, cum ar fi cuprul catalizator al oxidarii deseurilor, cobaltul, magneziul, indispensabil splinei, deci formarii singelui, sulfului din proteinele nobile ale ficatului si vitaminele reglementatoare ale nervilor. Evantai larg, care permite adesea succese partiale intr-o asemenea natura, in masura cel putin in care tulburarile ramin functionale si nu organice. Se intimpla insa uneori sa se instaleze niste stari de fixitate, de scleroza mai ales, care duc la blocarea functionala a unor zone importante din organele cave, vase circulatorii sau tub digestiv, de exemplu. Acest lucru poate sa cauzeze infectii microbiene grave, dintre care cele mai redutabile sint anaerobiile, Varsatorul fiind un semn de Aer. In aceste conditii, actiunea antibioticelor sau a sulfamidelor pare putin operanta si susceptibila sa produca recaderi, datorita complexitatii problemei. Sa mai notam ca maladiile se instaleaza adesea brusc si violent, cu manifestari spectaculoase si tulburari agravate de o insomnie tenace.

Spre a evita uzura nervoasa si consecinteie pe care le comporta ea, este bine mai ales ca nativul sa evite viata sedentara. De altfel, subiectul se arata destul de dispus, mai ales daca are astfel ocazia sa faca o opera sociala, sa organizeze jocuri colective in aer liber. I se pare foarte normal sa accepte continuitatea in eforturi si tratamente, pe care ar refuza sa si le impuna individual, daca le dirijeaza in comun, incercind totodata sa lupte impotriva tendintei de imitatie. Si daca ajunge sa obtina astfel o oxigenare corecta, urmata de perioade de relaxare bine aplicata, ventilarea integrala a aparatului respirator isi armonizeaza vibratiile cu semnul sau de Aer, corectind nervozitatea.