Zincul și efectele sale

Cu totii avem lipsa de Zinc in organism, insa lipsa lui nu este resimtita puternic ca si la Calciu, deoarece este un microelement ce se afla in cantitate foarte mica in organism, fiind distribuit din varful unghiilor pana in varful firelor de par, spre deosebire de Calciu, care este un macroelement si a carui lipsa o resimtim puternic si imediat. Lipsa zincului genereaza nenumarate boli.

Zincul are o activitate vasta si extrem de importanta in organismul nostru:

1. Participand la sinteza si metabolismul enzimelor, multiplica numarul lor in organism. Zincul activeaza peste 200 de enzime din sistemul enzimatic, care, odata pus in functiune, actioneaza si asupra celorlalte sisteme din organism, activandu-le si mentinandu-le in functiune, ceea ce il face sa fie un real catalizator de vitalitate.

2. Stimuleaza regenerarea tesuturilor ajutand la proliferarea celulara, prin activarea si divizarea, mai ales a tesuturilor deteriorate, tesuturilor conjunctive ale ochilor, nasului si cavitatatii bucale.

3. Zincul impiedica atrofierea Timusului, glanda care este considerata un organ imunitar. Zinc-ul este ca un antrenor pentru celulele imunitare, pe care le intareste si le sporeste numarul.

4. Zincul stimuleaza digestia, asimilarea si are un rol important in metabolismul intestinelor si colonului.

5. Zincul imbunatateste vederea si creste capacitatea intelectuala. Cea mai mare cantitate de Zinc se afla in retina, cornee si in protuberanta hipocampica a creierului. Deoarece dezvoltarea neuronilor depinde de Zinc este de inteles de ce dezvoltarea inteligentei copiilor nostri depinde si de Zinc.

6. Zincul si Calciul participa la dezvoltarea normala a parului, unghiilor si pielii.

7. Imbunatateste functia sexuala, fiind bun in cazurile de infertilitate masculina si feminina, deoarece influenteaza dezvoltarea glandelor sexuale.