Zodiac arboricol – Smochinul

14-23 iunie ; 12-21 dec

Smochinul impresioneaza nu atit prin frumusete (caci ii lipseste armonia si rafinamentul trasaturilor), cit prin personalitatea sa aparte. Acest copac nu e prea rezistent, el are nevoie de o ambianta plina de caldura si de multa atentie din partea celorlalti,orice alt mediu fiindu-I fatal.Sentimentele sale (ca si fructele pe care le ofera celorlalti) sunt in general dulci, siropoase,si trebuie luate ca atare, fara corective majore,caci au marea calitate de a fi totusi sincere. Nativul este plin de complexe, nu e foarte increzator in fortele proprii si e supus la tot felul de solicitari,subiective sau obiective.
Cert e ca n-are nici un moment de liniste sufletesca si ca este adesea imprevizibil. Salvarea sa (ca o asigurare pe viata) ar reprezenta-o o persoana care sa-l inteleaga si cu care sa intemeieze o familie armonioasa in millocul careia sa se afle la adapost de accidentele cotidianului. Are excelente calitati pragmatice si atunci cind reuseste sa le valorifice isi va putea intemeia o situatie materiala infloritoare.Smochinul nu va abuza nicodata de altii, ci va fi intotdeauna onest si fidel.
Dragoste: cu conceptii destul de filistine, are nevoie de cineva cu care sa se simta bine ,total dezinhibat, eventual o persoana mai nonconformista. La caldura unor sentimente profunde se va dezvolta de minune si va fi tipul ideal pentru o casnicie.
Trasatura definitorie: sentimentalismul.
Personalitati: Frank Sinatra, Alberto Sordi, Cornel Coman, Judy Garland.