Zodiac floral – Orhideea

Persoanele nãscute în zilele de: 7, 16, 25

Caracter si destin: Sensibilã, aveti un simt al datoriei foarte dezvoltat si acest lucru va face sã fiti expusã unor frustrãri si dezamãgiri, în cazul în care veti sesiza abateri de la regulile de onestitatea din partea celorlalti fatã de dumneavoastrã. Evitati în genere conflictele care vã consumã foarte mult nervos, în schimb sunteti genul de persoanã gata oricând sã ajute pe cei din jur într-un mod total dezinteresat. Vã marcheazã foarte mult în viata de zi cu zi o tristete ce vã este familiarã, dar care trebuie tinutã sub control pentru a nu fi vreodatã nevoie sã ajungeti într-o clinicã de psihiatrie. Cum tot vã place mult sã cãlãtoriti (cãci sunteti foarte curioasã) o solutie ar putea consta în a vã bruia melancolia excesivã în glasul rotilor de tren, de a o risipi mereu în peisaje. Cãminul pe care vi-l doriti este unul bine organizat si având tot ceea ce-i trebuie.
Dragostea: Foarte pretentioasã în alegerea partenerului (pe baza unor criterii intime), în momentul în care vã veti decide asupra lui, el va conta pe faptul cã-i veti fi fidelã si cã veti deveni iubiti si profunzimea sentimentelor ce le nutriti va fi resimtitã ca o binecuvântare de cãtre perechea dumneavoastrã.
Trãsãturã definitorie: Intransigenta sentimentalã.
Compatibilitate cu: Floarea-soarelui, papucul-doamnei.
Numere norocoase: 12, 20, 21, 29, 30, 40.
Zile favorabile: Duminicã, luni.

Orhideea, aceastã frumusete exoticã, va apare întotdeauna ca un simbol aparte, iar nativul va fi mereu pe o pozitie distincã (chiar dacã uneori discretã) si nu se va amesteca decât arareori cu ceilalti. Aspectul inconfundabil al acestei flori princiare, aristocratice, constã în sentimentele contradictorii pe care le inspirã – de eteric, de fragilitate, de detasare de nuantele terestre ale existentei, iar în acelasi timp de frumusete concretã, izbitoare. Din cele peste o mie de specii de orhidee rãspândite pe glob, cea mai frumoasã se gãseste în Filipine, ori poate se aflã chiar lângã dumneavoastrã asteptând sã o culegeti.